Çaykur'a ait Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Müdürlüğüne ait çay bahçesinde çay hasadı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buradan ayrılarak Çaykur'a ait Cumhuriyet Çay Fabrikasını ziyaret etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki eşi Emine Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ile merkeze bağlı Gündoğdu Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Çay Fabrikasına gitti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekileri burada, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve diğer ilgililer karşıladı.



Burada kendisini bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı. Bir bebeği kucağına alarak seven Erdoğan, daha sonra fabrikada incelemelerde bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu'ndan, ÇAYKUR'un çalışmaları ve çayın işleme aşamaları hakkında bilgi aldıktan sonra, fabrikanın önünde Rize Gençlik Merkezi folklor ekibiyle ve fabrika çalışnalrını kırmayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.