Ordu’da görev yapan sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Opr. Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı.
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için Ordu’da doktorlar iş bırakma eylemi yaparak basın açıklaması düzenledi. Ordu Devlet Hastanesi önünde toplanan Sağlık-Sen üyeleri ile Eğitim, Araştırma Hastanesi önünde toplanan Ordu Tabip Odası Başkanlığı üyeleri ve birçok sağlık çalışanı Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için sloganlar atarak Ordu İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Sağlık Müdürlüğü önüne üzerinde ’Yastayız İsyandayız’ yazılı siyah çelenk bırakan sağlık çalışanları basın açıklaması düzenledi. Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun’un ölümünün tüm sağlık camiasını yasa boğduğunu söyleyen Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, "Bu saldırının toplumumuzu ne denli etkisi altına aldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yüreklerimizi dağlayan bu vahşice saldırıyı lanetliyor, en ağır cezaları almaları gerektiğini buradan ifade ediyoruz" dedi.
Yaşanan saldırı sonucu üzgün olduklarını ifade eden Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, “Üzgünüz, kızgınız, öfkeliyiz, tepkiliyiz ve isyan ediyoruz. Samsun’da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun kendini bilmez bir katil tarafından şehit edilmiştir. Bu alçakça yapılan saldırıyı sağlık çalışanları olarak nefretle kınıyoruz. Son zamanlarda sağlıkta yaşanan bu olaylar için çok üzgünüz. Allah bizlere tekrar böyle acılar yaşatmasın. Yetkililerden bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için bu duruma son vermelerini istiyoruz. Yaptıklarımızın karşılığını değil, hak etmediğimiz tepki ve şiddetle karşılaşıyoruz" diye konuştu.
Saldırıyı alkışlarla protesto eden sağlık çalışanları düzenlen basın açıklamasının ardından dağıldı.