Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 69 yaşındaki hasta, organlarıyla üç kişiye umut oldu.
Çerkezköy’de geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren 69 yaşındaki hasta, yakınları tarafından hemen Özel İrmet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Anestezioloji ve Reanimasyon Bölümü uzmanları Uzm. Dr. Yasin Esen ve Uzm. Dr. Dilek Köse, hastanın ailesi ile görüştü. Yapılan görüşmenin ardından ailenin izni alınarak alınan karaciğer, böbrek ve korneaları başka hastaların şifa bulmaları amacıyla ilgili hastanelere gönderildi.
Hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından merhumun yakınlarıyla görüştüklerini söyleyen Uzm. Dr. Yasin Esen ve Uzm. Dr. Dilek Köse, “Hem onların acılarını bir nebze de olsa azaltmak hem de başka hastaların sağlığına kavuşmalarını sağlamak için aileyi organ bağışı konusunda bilgilendirdik. Yapılan görüşmelerin ardından aile organ naklini kabul etti ve hemen İstanbul Bölge Organ Koordinasyon Merkezi’yle irtibata geçtik. Merkezin bizden istediği test ve tahlil sonuçlarını kendilerine gönderdik. Akabinde hastanın bir böbreği, karaciğeri ve kornealarının organ nakli için uygun olduğu belirlendi” dedi.
İstanbul’dan gelen Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar ile merhumun organlarının başarılı bir şekilde alındığını kaydeden Dr. Esen ve Dr. Köse, “Merhumun karaciğeri Taksim Florance Nightingale Hastanesi’ne, böbreği Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, korneaları da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne nakledildi” ifadelerini kullandı.