Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla’da zeytin aşılama törenine katıldı.
Bakan Erdoğlu’nun resmi programını Vali Amir Çiçek, AK Parti Milletvekili Ali Boğa, AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Muğla Orman Bölge Müdürü ve ormancılar katıldı.
Uçak ile Dalaman Havalimanına gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dalaman’da parti binası önünde seçmenlere seslendikten sonra karayolu ile Ula’ya hareket etti. Ula Sakartepe rampasında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sahasında yer alan 800 dekar alanda bulunan 1930 adet delice (zeytin) aşılama programına katıldı. Bir zeytin fidan aşısı gerçekleştiren Bakan Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, bu yıl orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, ülke genelinde 45 hava aracının çalışmalara başladığını açıkladı. Türkiye ve Muğla’da zeytin ağaçlarının varlığını artırmak için çalışma yürüttüklerini belirten Eroğlu, 2023 hedeflerinin, ülke yüzölçümünün yüzde 30’unu ormanlarla kaplamak olduğunu kaydetti. Bakan Eroğlu, Bakanlığın tüm birimleriyle yangın sezonuna hazır olduklarını belirterek, “Yangın uçaklarımız ve helikopterlerimiz eğitimli personellerimizle sezona hazır. Dünyada ilk defa bizde kameralı takip sistemi var. Herhangi bir bölgede yangın çıktığı zaman 360 derece dönen kameralarımız dumanı alarak takibe başlıyor. Buradan da en yakın işletmeye alarm veriyor ve ekiplerimiz derhal müdahale için çalışmaya başlıyor. Eskiden ancak 45 dakikada yangın mahalline gidilirken, bu süreyi Muğla’da 15 dakikaya kadar indirdik. Muğla’da konuşlanan helikopterimiz de göreve başladı. Bakanlığımız tüm ekipleri ile şuanda teyakkuz halinde” dedi.
Eroğlu, havaların ısınmasıyla vatandaşların orman yangınları konusunda daha dikkatli olmasını, duman gördükleri takdirde ücretsiz Alo 177 orman yangın ihbar hattını aramalarını isterken, programın ardından yangın söndürme helikopteri gösteri uçuşu yaptı.
OKUL AÇILIŞINA KATILDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ula’da hayırsever vatandaş Hüseyin Ercan adına ailesi tarafından yaptırılan Anadolu Lisesi’nin açılışına katıldı. Ula ilçe girişinde yapımı 7 ayda tamamlanan Anadolu Lisesi’nin açılışında konuşan Muğla valisi Amir Çiçek, “Sayın Bakanımın özellikle ağaç sevgisini çocuklara aşılama coşkusunu ve okulların bahçelerinde fidan dikilmesi konusundan ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi ile yeşile büyük katkısı olmuştur” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, okul açılış töreninde yaptığı konuşmada, çocuklara seslenerek, ‘Okulunuza sahip çıkın. Çünkü gelecek sizlersiniz. Bu okullarda okuyan sizler Türk Bayrağını daima göklerde dalgalanmasını sağlayacaksınız” dedi. Bakan Eroğlu, “Sevgili çocuklar dünyada bir yarış var. Bu yarışta çok iyi eğitilecek olan nesiller yarışı kazanır. Büyük hedefleri gerçekleştirmek için gerçekten çok iyi bir eğitim gerekir. Hocalarımıza ve sizlere çok büyük iş düşüyor. O bakımdan 2023 hedefini gerçekleştirmek için sizleri fevkalede eğitmemiz gerekiyor. Eskiden Milli Eğitim’in bütçe 10 milyar TL iken, bu gün 100 milyar TL’yi aştı. İyi bir eğitim için üç şart var. Birincisi çok iyi fiziki imkânlar, akıllı tahtalar, tablet bilgisayarlar. Bunlar eğitimin olmazsa olmazı. İkinci husus hocalarımızın ve öğretmenlerimizin gösterdiği büyük gayret. Üçüncüsü de sevgili öğrenciler sizler de çalışacak ve gayret göstereceksiniz. Öğrenmenin yaşı yoktur. Ben bile bu yaşta en iyi bildiğim konularda kitabı açarak tekrar bakıyorum. Türkiye’de çok güçlü genç bir nesil var. İnşallah bu genç nesil geleceğe emin adımlar ile ilerleyecek ve şanlı bayrağımızı daha zirveye dikecek” dedi
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi açılışını yaptı. 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitim ve öğretime başlayan ve 2 milyon TL’ye malolan okulda 102 öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi’nde 12 derslik, 1 kütüphane, 1 resim atölyesi, 1 müzik odası ve 1 laboratuar bulunuyor.
Bakan Eroğlu Ula’dan sonra Muğla Valis Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti. Bakan Erdoğlu’nu Vali Amir Çiçek’in yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve kamu kurum müdürleri karşıladı. Valilik özel anı defterini imzalayan Bakman Eroğlu, Vali Amir Çiçek’ten bilgi aldı.