Tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye’de de oy kullanma işlemleri devam ediyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birinci sıra aday olduğu Osmaniye’de, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye 2. sıra adayı Doç. Dr. Ruhi Ersoy, oyunu Şehit Binbaşı Oğuz Apanoğlu İlkokulu’nda 1132 Nolu sandıkta kullandı.
Oyunu kullanmaya annesi 79 yaşındaki Melek Ersoy ile birlikte gelen Ruhi Ersoy, oy kullandığı okulun kendisinin ilkokulda okuduğu okul olduğunu söyledi. Ersoy, "Çocukluk hafızamızın, belleğimizin şekillendiği bir hafıza mekanında milletvekili adayı sıfatımızla gelip burada oy kullanmak benim için manevi bir anlam ifade ediyor. Ailemin de kütüğü Haraz Mahallesi’nde kayıtlıdır. Anamla beraber geldik oyumuzu kullanmaya. Birileri ‘ananına da al git’ dedi ya, biz de anamızı aldık oyumuzu kullanmaya geldik. İnşallah hayırlara vesile olsun diliyoruz. Şu okulun merdivenlerinde çok andımızı okuduk biz. ’Türk’üm, doğruyum, çalışkanım, varlığım Türk varlığına armağan olsun’ dedik. Andımız artık bu okulun merdivenlerinde okunmuyor. Bu memleketin çocuklarının yeniden andımızı okuyabileceği bir Türkiye özlemindeyiz. Burada milli irade tecelli edip hayırlara vesile olur inşallah. Memleketimizin gereğini yapacağına olan inancımıza, demokrasimizin huzurlu bir seçim geçmesini istiyoruz. İnşallah bugün yapılacak olan seçimlerde ne trafolara kedi girer, ne de birileri kalkışarak olumsuzluklar yapmaya kalkar. Milli irade sağlıklı bir şekilde tartışmasız bir şekilde tecelli eder ve biz de o tecelli eden iradeye saygı duyar, Türkiye’miz için hayırlı işler yapmaya doğru evriliriz diyorum. Hayırlı sonuçlar olacak" dedi.
MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise oyunu Özel Ender Koleji’ndeki 1082 Nolu sandıkta kullandı. Başkan Kara, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde tercihini kullanmak üzere sandık başına eşi Nihal, çocukları Tuğçe ve Yiğit Kaan Kara ile birlikte geldi. Başkan Kara, seçimlerin Türkiye’ye ve Osmaniye’ye hayırlar getirmesini dileyerek, "Demokratik bir yarış bugüne kadar gerçekleşti. Bazı üzücü ve müessif hadiseler de oldu. Hiç olmamasını arzu etmediğimiz hadiseler de oldu ve bundan dolayı zarar gören insanlarımıza ve hayatını kaybeden insanlarımıza da başsağlığı diliyorum. Bu yarışın bugün itibariyle de demokratik bir olgunluk içerisinde geçmesini ve sonuçlanmasını, ülkemiz için de hayırlı sonuçlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye 1. sıra milletvekili adayı Nihat Çerçi de oyunu Çardak İlkokulu’ndaki 1408 Nolu sandıkta eşi Dudu Çerçi ile birlikte kullandı. Nihat Çerçi, "Oyumuzu yaşadığımız Çardak köyümüzdeki okulda eşimle birlikte kullandık. Bugün inşallah demokrasi, adalet, hukuk kazanır" dedi.