Manisa Otizm Derneği, Türkiye’de bir ilke imza attı. Manisa valisinden doktorlara, belediye başkanlarından rektöre kadar birçok bürokrat ve sağlıkçının yanı sıra ağır otizmli çocukların da yer aldığı ‘Küçülen dünyada büyüyen yalnızlık otizm’ isimli kamu spotuyla otizme dikkat çekildi.
Manisa Otizm Derneği, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, 2 Nisan Dünya Otizm Günü dolayısıyla ‘Küçülen dünyada büyüyen yalnızlık otizm’ isimli kamu spotu hazırladı. Ağır otizmli çocukların da yer aldığı klipte Manisa bürokratlarının, otizmli çocuklar için yayınladığı mesajlara yer verdi.
Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şerenoğlu, 2 Nisan Otizm Gününe dikkat çekmek için Türkiye’de bir ilke imza atarak hazırladıkları kamu spotu hakkında bilgi verdi. Şerenoğlu, Manisa Otizm Derneği olarak ‘Küçülen dünyada büyüyen yalnızlık Otizm’ adı altında bir etkinlik yapmak istedik. Bu etkinlik doğrultusunda Manisa’nın mülki amirlerini, kurum müdürlerini, Manisa’da fotoğrafçılık yapan Samet Başbelen’in stüdyosuna davet ettik. Otizme dikkat çekmek amacıyla yaptığımız çalışmalarda bizim yanımızda olmalarını istedik. Manisa Otizm Derneği olarak Türkiye’de bir ilk yaptık. İnternetten araştırdım daha önce Türkiye’de hiçbir ilde böyle bir çalışma yapılmamış” dedi.
Kendisinin de 15 yaşında Ozan ve Oğuz isminde ikiz olan ağır otistik çocukları olduğunu vurgulayan Şerenoğlu, şunları söyledi:
“Biz burada çok güzel bir çalışma yaptık. Otizmin çok farklı bir rahatsızlık olduğunu ve bununla ilgili artık köklü bir çalışma yapılması gerektiği konusunda Manisa’daki mülki amirleri ve kurum müdürlerini bilgilendirmek istedik. Sağolsun bizi kırmayıp stüdyomuza gelerek etkinlik için çok güzel mesaj verdiler. Biz bu mesajları bir video haline getirdik. Buradaki videonun içerisinde çok ağır otizmli olan çocukları kullandık. Tabi ailelerinden izin aldıklarımızı kullandık. Aslında daha çok ağır otizmli çocuklar var. Otizm denilince akıllara böyle ayspergel yani iyi otizmli olanlar geliyor. Ancak biz burada ağır otizmli olanlara yaptığımız etkinlikle dikkat çekmek istedik. Gerçekten ağır otizmliler hâla okula gidemiyor, hâla birçok sosyal ortamdan faydalanamıyorlar. Benim otizmli iki çocuğum var. Bizim mücadelemiz zaten otizmliler konusunda Manisa’da bir farkındalık oluşturmaktır. Biz de bunu yapmaya çalıştık.”