Burdur Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali tavanının çökme anı kamerasına yansıdı.
Burdur Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin tavanının çökme anı güvenlik kamerasına yansıdı. Çökme anında altındaki dinlenme yerlerinde kimsenin olmadığı gözlendi. Görüntüde ayrıca otobüsüne giden Seyahat Firması çalışanı Esma Öz’ün çökme sırasında marketlere doğru kaçışı da yansıdı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, tavanı çöken terminalde inceleme yaptı. Terminal çalışanlarına ve işletmecilere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Ercengiz, çökmenin imalat malzemesi eksikliğinden yaşandığını ileri sürdü. Ercengiz, “Herhangi bir teknik inceleme burada henüz yapılmadı ama kaza ilgili geçmiş dönemde burada görev almış arkadaşlarımızın bize verdiği bilgiler neticesinde bir takım imalat eksiklikleri ve yanlışları olduğu ve bunlardan dolayı hukuki süreç başlatıldığı bilgisini size veriyorum. Bu hukuki süreç devam ediyor. Burada bir takım eksikliklerin, yanlış imalatlar yapıldığını, belki de ucuz malzeme kullanıldığını bilirkişi tespitinden sonra karar verilecek, mahkeme de gerekli incelemeleri yaptıktan sonra kararını mutlaka verecektir” dedi.
Terminal’in tavanının çökmesini siyaset malzemesi yapmayacağını dile getiren Başkan Ercengiz, “Bir takım eksiklikler hatalar olabilir ama burada bunu bir siyasi malzeme yaparak, sürekli döndürüp, döndürüp işte geçmişle hesaplaşma benim tarzım değil. Burada bir hata var. Bir belediye başkanı projeyi talep eder, proje yapılır, imalat için ihaleye çıkılır, ihaleyi alan firma yapar, bunun kontrolörleri vardır. Kontrolörler kontrollerini yapar ama bu mekanizma doğru çalışmazsa, bunun faturası her zaman belediye başkanına kesilir ya da yöneticiye kesilir. Önemli olan vatandaşın kullanımına sunabileceğimiz, en kısa zamanda hayata geçirmektir” dedi.