Eski Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Emrullah İşler, “Dolar, Türk parası karşısında kazandığı değer 10-15 kuruş civarında. Onun nedeni ise içerideki spekülatörlerin özellikle ekonomik kriz çıkartabilir de hükümeti zora sokabilir miyiz şeklinde hareketi neticesinde oluyordu. Şimdi seçim sonrasını piyasalar çok iyi okuduğu için dikkat edin dolar diğer para birimleri karşısında sabit dururken, Türk parası karşısında aşağı yukarı 10 kuruş birden düştü” dedi.
Öz Finans İş Sendikası, Kurucular, İl Baştemsilcileri ve İl Temsilcileri Toplantısı düzenledi. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleşen toplantıya Türkiye’nin 81 ilinden katılım sağlandı. Programın açılışına eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Emrullah İşler, HAK İŞ Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Selim Sağlam, Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu da katıldı.
Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, 23 Ağustos 2014 tarihinde sendikanın kuruluşunu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sendikamız, Ziraat ve Halk Bankası’nda yetkilidir. 2015-2016 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmelerine imza atmıştır. Her iki bankamız tarihinde imzalanan ilk toplu sözleşmedir. Bu tarihi süreci hep birlikte başlattık ve yürüteceğiz. 81 il ve ilçelerimizde şubesi bulunan iki büyük kamu bankasında örgütlenmiş 30 binden fazla üyesi bulunan bir sendikayız” dedi.
Programın amacının görüş alışverişi olduğunu ifade eden Eroğlu, “Sendika temsilcilerimiz ile bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitimler verilecek. Neler yapabiliriz, bunun üzerinde duracağız. Temsilciler ve birkaç yönetici ile bu çalışmaları yürütmemiz mümkün değil. Sizlerin önderliğinde ve gayretleri ile üyelerimizin de aktif olarak bu süreçte görev alması elzemdir. Temsilci arkadaşlarımızın bankalardaki görevlerini aksatmadan görevlerini yapmalarını istiyorum. Sendika üyesi arkadaşlarımızın dertlerini, sorunlarını dinleyerek her zaman çözüm noktasında yardımcı olmamız gerekiyor. Bunu da hep birlikte başaracağız” diye konuştu.
İŞLER: “TÜRK LİRASI DEĞER KAZANDI”
Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Emrullah İşler ise, doların Türk Lirası karşısında son günlerde değer kaybettiğini belirterek, süreçle ilgili şu bilgileri verdi:
“Uluslararası piyasalarda dolar son yılların en büyük değerini kazandı. 1 euro 1,40 dolar ederken, şuan neredeyse eşitlendi. Dolar bütün dünya paraları karşısında değer kazandı. Ama Türk parası karşısında kazandığı değer 10-15 kuruş civarında, yani biraz fazlaydı. Onun nedeni ise içerideki spekülatörlerin özellikle ekonomik kriz çıkartabilir de hükümeti zora sokabilir miyiz şeklinde hareketi neticesinde oluyordu. Şimdi seçim sonrasını piyasalar çok iyi okuduğu için dikkat edin dolar diğer para birimleri karşısında sabit dururken, Türk parası karşısında aşağı yukarı 10 kuruş birden düştü.”
IMF’ye borçların ödenmesi ile Türkiye’de olayların patlak verdiğini hatırlatan İşler, “14 Mayıs 2013 bu tarihi hep hatırlatırım. 58 yıl aradan sonra IMF’ye olan borçlarımızı sıfırladık. 23,5 milyar dolar borç devir almıştık. 10 yıl içinde sıfırladık. Sıfırlarken her alanda ciddi yatırımlarımızda sürdü. IMF’ye borç verir duruma geldik. Biz bu ülkenin boynundaki borç boyunduruğunu çıkartıp atarken 15 gün sonra bu ülke gezi olaylarıyla karıştırıldı. Tesadüf mü, değil. Gezi olayları Türkiye’nin durdurulma operasyonuydu. Sonra 17-25 operasyonunu yaptılar. O da Türkiye’nin Mısır’laştırma operasyonuydu. Ardından Kobani olayları gerçekleşti. Ama başaramadılar, başaramayacaklar” diye konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Selim Sağlam, katılımcılara iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verdi. 2 gün sürecek programda kurucular, il baştemsilcileri ve il temsilcileri sendika çalışmaları, iş sağlığı ve iş güvenliği konularında bilgi alacak.