İstanbul’da konuşma güçlüğü çeken ve yatalak olarak yaşamını sürdüren 93 yaşındaki Fatma Güneş, yakınlarından altı kişinin yardımı ile oy kullanabildi. Yatalak olduğu için tekerlekli sandalyesi bile olmayan Fatma Nine, oy kullanacağı okula plastik sandalye ile getirildi. Okuldan temin edilen tekerlikli sandalyeye bindirilen yaşlı kadınının zor şartlar altında oy kullandığını söyleyen oğlu Fırat Güneş annesi gibi mağdur olan kişiler için seçimlerde gezici sandık uygulaması getirilmesi gerektiğini söyledi.
İstanbul Bahçelievler’de TOKİ Halit Öge İlkokulu’nda oy kullanmaya gelen 93 yaşındaki Fatma Güneş, zor şartlar altına oy kullanan isimlerin adeta fotoğrafı oldu. Yaşlı kadın önce yakınlarının desteği ile evinin beşinci katından plastik sandalye ile indirildi ardından bindirildiği araçla oy kullanacağı ilgili okula getirildi.
"GEZİCİ SANDIKLAR OLMALI"
Okulda yakınlarından altı kişinin yardımı ile araçtan indirilerek plastik sandalyeye oturtularak okul girişine getirilen ve seçim görevlileri tarafından tekerlekli sandalyeye temin edilen yaşlı kadın oğlu Fırat Güneş’in desteği ile vatandaşlık görevini yerine getirdi. Konuşmakta bile güçlük çeken yaşlı kadının yaşadığı zorluğa tercüman olan oğlu Fırat Güneş, annesi gibi binlerce kişinin bulunduğu ve evinden çıkmakta güçlük çeken kişiler için ‘gezici sandık’ uygulaması olması gerektiğini söyledi. Fırat Güneş; “ Annemin okuma - yazması yok. Ayrıca gözleri de iyi görmüyor. Biz evden merdivenlerden indirirken normal oturulan plastik sandalye ile indirdik. Annem gibi belki yüzlerce binlerce insan var. Yatalak olan bir sürü insan var. O insanların iradelerine katkı sağlamak için gezici sandık uygulaması olsa daha iyi olurdu. Biz annemizi altı kişi olarak getirebildik ama başkalarının böyle şansı olamayabiliyor. Onlar da iradesinden mahrum kalıyor. Neticede herkesin seçme hakkı var” dedi.
Yaşlı kadın daha sonra yine yakınlarının desteği ile güçlükle araca bindirilerek evine götürüldü.