Zonguldak’ta yaşayan Türkan Coşkun, 3 Nisan 2015 günü Kayseri Kız Yetiştirme Yurdu’ndan kaçan kızı Ceyda Kara’nın bulunması için devlet yetkililerine seslendi.
Eşinden ayrı yaşayan Türkan Coşkun, velayeti eşinde bulunan kızı Ceyda Kara’nın Kayseri Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kız Yetiştirme Yurdu’nda kaldığını ifade etti. 2.5 ay boyunca yetiştirme yurdunda bulunan kızının 6 arkadaşı ile birlikte 3 Nisan 2015 günü kaçtığını yurt yetkililerinden öğrendiğini söyleyen acılı anne, yetkililere seslendi.
Kızının fotoğraflarını öpen ve okşayan anne, 16 yaşındaki kızının hayatından endişe ettiğini de dile getirdi. Anne Türkan Coşkun, “Kızım Ceyda Kara’yı arıyorum. Kayseri Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kız Yetiştirme Yurdu’ndan kayboldu. 3 Nisan 2015 günü 6 kız arkadaş kaçmışlar. Diğer 5 arkadaşı bulunmuş. Ama benim kızımdan hiçbir haber alınamıyor. Ben kızımı arıyorum. Ceyda, sana sesleniyorum; eğer seni her kim tutuyorsa, yaşının 16 olduğunu bilmiyor. Senin yaşın 16 ve neredeysen bana ulaş. Ben seni asla yurda geri vermeyeceğim. Yanıma döndüğünde hiçbir şekilde geri vermeyeceğim. Yanımdan asla ayırmayacağım. Eşimden ayrı yaşıyorum. Kızımla en son kaçtığı gün görüşmüştüm. Bana iyi olduğunu söylüyordu ama bir saat sonra kaçtığı haberini öğrendim” dedi.
“ÖZGECAN GİBİ OLMASINDAN KORKUYORUM”
Kızının hayatından endişe ettiğini tekrarlayan anne Türkan Coşkun, “Kızımın Özgecan gibi olmasından korkuyorum. Öyle bir şey olursa ben yaşayamam. Kızımı bulmak istiyorum. Özgecan için bütün Türkiye ayaklandı. Benim kızımı bulmak için de bana yardım etsinler” diye konuştu.