Alman iki arkadaş, bisikletle 90 gün önce çıktıkları dünya turunda Erzurum’un Pasinler ilçesine ulaştı.
Almanya’da yaşayan Stefanie Lawundy ve Wilkin Wöhler çifti, macera yaşamak üzere 3 ay önce bisikletleriyle dünya turuna çıktı. Sırasıyla, Almanya, Makedonya ve Bulgaristan gibi ülkeleri geçerek Türkiye’ye giriş yapan Alman çift, Erzurum’un Pasinler ilçesine giriş yaptı. Stefanie Lawundy ve Wilkin Wöhler çifti, buraya yaptıkları alışveriş sonrası yollarına devam etti. Dünya turlarını 1 yılda bitirecek olan çift, sırasıyla İran, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Çin’e giderek dünya turlarını bitirecek.
90 gün önce yola çıktıklarını ifade eden Stefanie Lawundy ve Wilkin Wöhler çifti, “Şu ana kadar yolculuğumuz çok iyi geçti. Yaklaşık binlerce kilometre yol kat ettik. Gördüğümüz kadarıyla Türkiye çok güzel. Bugün de İran ve diğer ülkeleri takip edip dünya turumuzu tamamlayacağız” dediler.
Stefanie Lawundy ve Wilkin Wöhler çifti, gördükleri yerler hakkında notlar tutup, fotoğraflar çekerek kendi internet sayfalarında paylaştıklarını belirttiler.
Stefanie Lawundy ve Wilkin Wöhler çifti en fazla olumsuz hava koşullarından çekindiklerini ve İran’a girişte vize sorunu yaşamaktan kaygı duyduklarını kaydettiler.