Yüzde 88 engelli olan Kadir Yaman isimli bir vatandaş, vatandaşlık görevini yerine getirmek için sedyeye konulup, ambulansla geldiği okulda oy kullandı.4
Esenyurt’ta yaşayan, yüzde 88 engelli olan Kadir Yaman isimli yaşlı adam, 25’inci dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde vatandaşlık görevini yerine getirmek için sedye üzerinde ambulansla oy kullanacağı okula götürüldü.
Kızı Yasemin ve eşi Nezihe Yaman tarafından hazırlanan felçli adam, Esenyurt Belediyesi tarafından görevlendirilen ekiplerle sedyeye konulup evinden alındı. Ambulansla oy kullanacağı Vizyon Koleji’ne getirilen Kadir Yaman, görevliler tarafından oy kabinine alındı. Burada oyunu kullanan felçli adamın oy pusulasını eşi Nezihe Yaman sandığa attı.
Eşinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu babasına benzettiğini belirten Nezihe Yaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu çok sevdiklerini söyledi.
“AHMET DAVUTOĞLU’NU BABASINA BENZETİYOR”
Nezihe Yaman, “Cumhurbaşkanımızı, Davutoğlu’nu çok seviyoruz. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Allah, onların yaptığı hizmetleri ibadet olarak kabul etsin. Biz onları her gördükçe ağlıyoruz. Davutoğlu’nu babasına benzetiyor. Çocuklara diyor ki Davutoğlu’nu görürseniz dede diyeceksiniz. Bütün Ak Parti milletvekillerine ve çalışanlarına Allah sağlık ve sıhhat versin” sözleri üzerine felçli adam gözyaşlarını tutamadı.
Eşinin oy kullanmayı çok istediğini belirten Nezihe Yaman, eşinin “Ölürsem de o kapıda öleyim” dediğini söyledi.