Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, seramik, resim ve heykel atölyesi öğrencileri, hayal güçlerini kullanarak eşsiz ürünler elde ediyor.
İlçenin İhsaniye Mahallesi’nde hizmet veren ‘Deniz Atı’ isimli seramik, resim ve heykel atölyesine giden her yaş grubundaki kursiyerlerin hayal güçlerini kullanarak ortaya çıkarttıkları ürünler dikkat çekiyor. Atölye, bölgenin seramik üzerine çalışmalar yapan ve kurslar veren tek atölyesi. Akdeniz Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü mezunu olan eğitmen Kerem Tan, çocuk, genç ve yetişkin yaş guruplarında oluşturdukları sınıflarda kursiyerlere eğitimler verdiklerini ve en çok çocuklar ve yetişkinlerin ilgi gösterdiğini söyledi.
Kursiyerlerin eşsiz ürünler ortaya çıkardığını söyleyen Kerem Tan, yeni başlayan kursiyerlerin de antik dönemlerden kalma eserlerden ilham alarak çalışmalar yaptığını belirtti. Tan, “Atölyemiz 2011 yılından beri faaliyet göstermektedir. Bandırma’da seramik üzerine faaliyet gösteren tek atölyeyiz. Çalışmalarımızda, özel kurslarımız var. Hafta sonları çocuklara yönelik, hafta içi günlerde de yetişkinlere yönelik kurslarımız devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi katkılı kurslarımız da var. Seramik sanatını, değişik tasarımlar üreterek Bandırma’da ve yakın bölgede yaşatmaya çalışıyoruz. Atölyemizde yaş sınırlamamız yok. Katılanlar, çok farklı güzel çalışmalar ortaya koyuyorlar. Kursiyerlerimizin büyük çoğunluğu, hayal güçlerini kullanarak tasarımlar yapıyor. Kursiyerlerimizin yaptıkları eşsiz çalışmalar, belediyenin de desteğiyle 30 Nisan günü Bandırma Kültür Merkezi’nde sergilenecek” dedi.
Kursiyerler, bütün ev hanımlarını kurslara davet ederek, “Bu kursta bizler hem ev stresinden uzaklaşıyor, hem de farklı bir şeyler ortaya çıkarabilmenin huzurunu yaşıyoruz” dedi.