Aydın’ın merkez Efeler ilçesinde bir horozun tavuk gibi kuluçkaya yatması şaşkınlıkla karşılandı.
Yaklaşık 2 hafta önce hareketleri değişen ve sahibi tarafından sürekli kümeste yatarken bulunan horozun kuluçkaya yattığını görenler gözlerine inanamadı. 11 gündür horozun bir tavuk gibi kuluçkada olduğunu belirten horozun sahibi Mustafa Özgen, yarım asırdır horoz beslediğini, ilk defa bir horozun kuluçkaya yattığını gördüğünü söyledi.
Bir şirketten emekli olan ve çocukluğundan bu yana tavuk ve horoz yetiştirdiğini belirten Mustafa Özgen, evinde baktığı bir horozun davranışlarında gariplik görünce horozu takip etmeye başladı. Sadece yem ve su ihtiyacı için kümesten dışarı çıkan ve bulunduğu kümese diğer kanatlıların girmesine izin vermeyen horozun tavuk gibi davrandığını gören Özgen, horozun kümesteki yumurtaları toplayıp kuluçkaya yattığını görünce gözlerine inanamadı.
Yarım asırdır tavukların içinde olduğunu, daha önce tavuklara yardım eden ve civcivlere bakan horoz gördüğünü, ancak ilk defa tavuk gibi kuluçkaya yatan bir horoz gördüğünü belirten Özgen, “Bu horoz 10 gündür böyle yatıyor. Tavuk gibi. Ancak dışarı çıktığında yine tavuklara karşı horozluk yapıyor. Yaşım 58, 50 senedir tavuk horoz bakıyorum. İlk defa başımıza bir şey geldi. Bu horoz bu şekilde 10 gündür kuluçkada. Bakalım bu yumurtalardan yavru çıkacak mı? Çıkarsa yavruları bakabilecek mi? Çok merak ediyoruz” diye konuştu.