Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bir yüzme havuzunda haber için çekim yapıldığı esnada, iş güvenliği uzmanı olan genç, yüzme antrenörü kız arkadaşına evlenme teklifinde bulundu. Sürpriz teklif karşısında çok şaşıran ve heyecanlanan antrenör, teklifi kabul etti.
Özel bir firmada iş güvenliği uzmanı olarak görev yapan Onur Akbıyık adlı genç, Adapazarı Kent Park’ta bulunan kapalı yüzme havuzunda yüzme antrenörü ve beden eğitimi öğretmeni olan kız arkadaşı Ayşenur Şimşek’e unutulmayacak bir evlilik teklifi yapmaya karar verdi. Kız arkadaşının mesai arkadaşları ile görüşerek planını anlatan Akbıyık, bir de pankart yaptırdı. Çekim için gazetecilerin geleceğini öğrenen Akbıyık, gazetecilerin röportaj yaptığı ve tam da röportaj sırasının kız arkadaşına geldiği esnada müzik eşliğinde salona girerek alkışlar ve antrenörlerin düdük sesleriyle Ayşenur Şimşek’e bir buket çiçek verdi. Sürpriz karşısında çok şaşıran ve heyecanlanan Şimşek, bir süre erkek arkadaşına sarılarak heyecanının yatışmasını bekledi. Daha sonra cebinden yüzük çıkaran Akbıyık, diz çökerek kız arkadaşına evlenme teklifi etti. Oldukça duygulanan ve gözleri dolan Şimşek, Akbıyık’ın evlenme teklifini “evet” diyerek kabul etti. Şimşek’in arkadaşlarının alkışlarla destek verdiği teklif öncesi, tribünlerde “Ellerini tuttuğum andan itibaren, ciğerlerime yalnız sen dolacağına, gözlerimin yalnız seni göreceğine, kalbimin yalnız sana atacağına söz veriyorum” yazılı pankart açıldı. Heyecandan konuşamayan Şimşek, gazetecilerin sorularına “Hiçbir şey düşünemiyorum şu an. Konuşmak istemiyorum, sonra konuşacağım ben” diyerek yanıt verdi.
Kız arkadaşının unutamayacağı sürpriz bir evlenme teklifinde bulunabilmek için uzun süredir plan yaptığını belirten Onur Akbıyık, “Hayatımın insanını buldum ve ona unutamayacağı bir evlilik teklifinde bulunmak için çalışma arkadaşlarının da desteğiyle böyle bir plan hazırladım. Sizin de çekim için buraya geleceğinizi öğrenince hazırlıklarımı yapıp buraya gelerek kız arkadaşıma evlenme teklifinde bulundum. Onun böyle bir evlenme teklifi yapacağımdan haberi yoktu. Kız arkadaşıma unutmayacağı bir evlenme teklifinde bulunduğum ve istediğim ’evet’ cevabını aldığım için çok mutluyum” dedi. Genç çift, alkışlar eşliğinde salondan ayrıldı.