Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yaşayan Ercan Özen (55) geçirdiği kalp krizi sonrası kanarya sesi dinleyerek hayata tutundu.
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yaşayan Ercan Özen, 2008 yılında kalp krizi geçirdi. Yapılan müdahale ile Özen’in kalp kapakçıkları değişerek metal kapak takıldı. Operasyonun ardından, metal kalp kapakçıklarının sebep olduğu mekanik ses, Ercan Özen’i psikolojik olarak rahatsız etmeye başladı. Kafasını sürekli bu sese takan ve psikolojisiyle birlikte sağlığı da bozulan Özen, doktor tavsiyesine uyarak kanarya sesi ile meşgul oldu. Riskli bir döneme girdiğini belirten Ercan Özen, kanarya sesleriyle hayata tutunduğunu ifade ederek "2008 yılında kalp rahatsızlığı geçirdim ve ameliyat oldum. Kalp kapakçığım değişti. Metal kapak taktıkları için sesini duyabiliyordum. Doktorum kalbimi dinlemememi söyledi. Tavsiye olarak kalabalıkların içerisinde gezmemi ya da kanarya bakarak onlarla meşgul olmamı söyledi. Bu tavsiyeye uyduktan sonra her şey düzeldi” dedi.
2 kanarya alarak başladığı hobisinin giderek geliştiğini de anlatan Özen, “2008 yılından buyana kanarya üretiyorum. 2 tane kanarya kuşundan yüzlerce kanarya elde ettim. Kalp rahatsızı olan arkadaşlarım olursa onlara tavsiyede bulunup hediye ediyorum. Ticari amaçla yapmıyorum. Bütün kalp hastalarına bir meşgale için kanarya bakmalarını, çiçek yetiştirmelerini tavsiye ediyorum. Kanarya bakımı için de kitapçıklar var herkes öğrenebilir. Gençlere de buradan sesleniyorum. İçki, sigara, kumar ve gece hayatı gibi kalbi yoracak hastalıklardan uzak dursunlar" dedi. Her sabah kalkarak büyük bir keyifle kuşlarına mama hazırladığını ifade eden Özen “Eşim de büyük destek veriyor" şeklinde konuştu. Evinin teras katında 50 metrekarelik doğal kafes yapan Özen, yavruların doğal ortamda yetişmelerini sağlıyor.