Muğla’nın Marmaris ilçesinde sahibi tarafından karın ağrısı ve kusma şikayetiyle veterinere götürülen kedinin ince bağırsağından, ameliyatla madeni para çıkartıldı.
Şeker isimli 5 aylık dişi kedi, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle sahibi Şebnem Akuras tarafından veteriner Behçet Düzgün’ün kliniğine getirildi. Röntgeni çekilen Şeker’in ince bağırsaklarında yuvarlak bir cisim tespit edildi. Hemen ameliyata alınan kedinin bağırsağından bir adet 10 kuruşluk madeni para çıkartıldı. Ameliyat sonrası kliniğin yoğun bakım kabinine alınan kedinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Veteriner Behçet Düzgün, kedilerin özellikle para, yumak, düğme gibi eşyalarla oynamayı çok sevdiklerini, Şeker’in de muhtemelen parayla oynarken yutmuş olabileceğini söyledi. Ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyen Düzgün, paranın mide ve kalın bağırsakları geçtiğini, ancak ince bağırsaklarda darlıktan dolayı ilerleyemediğini kaydetti. Düzgün, evde hayvan besleyen kişilerin bu konuda dikkat olmaları tavsiyesinde bulundu.