Ankara’nın Etimesgut ilçesinde Abdurrahim Karakoç İlkokulu öğrencileri, otobüste kitap okuyarak yolculuk yaptı.
Abdurrahim Karakoç İlkokulu yönetimi, öğrencileriyle kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Etimesgut durağından 536 numaralı EGO otobüsüne binen öğrenci ve öğretmenler, Sıhhiye’ye kadar yolculuk yaptı. Buradan yolculuğa başladıkları Etimesgut’a dönen öğrenciler, yaklaşık 2 saat boyunca kitap okudu. Yolculuğu kitap okuyarak geçiren öğrenciler, vatandaşlara ‘kitap okuyun’ mesajı verdi. Otobüse binen yolculara, kitap okumaları istenerek kitap ve kitap ayraçları hediye edildi.
“AMAÇ, KİTAP OKUMAYI GELİŞTİRMEK, SEVMEK, BAĞLANMAK”
Şehir içi yolcuğunda otobüste geçirecekleri vakti kitap okuyarak değerlendiren öğrenciler, etkinliği sevdiklerini belirterek, bundan sonra yolculuklarında kitap okumaya devam edeceklerini dile getirdi. Yaşları 7-10 arasında değişen minik öğrenciler, ‘Okumayı seviyoruz. Okuyarak bilgileniyoruz’ diye seslendi. Öğrenciler, kitap okuma projesine beğenerek katıldıklarını ve kitaplarını yanlarında taşıdıklarını söylediler. Etkinliğin amacının kitap okumayı geliştirmek, sevmek ve bağlanmak olarak sıralayan öğrenciler, evlerinde ailecek kitap okuduklarını paylaştı.
SIRADAKİ ETKİNLİK TRENDE KİTAP OKUMAK
Abdurrahim Karakoç İlkokulu Müdürü Ali Naşit Aras, okullarının okuma vizyonuna sahip olduğunu ve bu amaçla böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getirdi. Öğrenmenin okuma, gezme, dinleme olmak üzere üç yolu olduğunu belirten Aras, öğrencilerin insanlara okuyarak örnek olduklarını söyledi. Aras, otobüsteki vatandaşların da etkinlikten memnun olduklarını ifade ederek, Sincan-Kayaş banliyö treninde de ikinci bir kitap okuma etkinliği yapacaklarını kaydetti.
GÖRME ENGELLİ VATANDAŞ, ETKİNLİĞİN TÜM YURDA YAYILMASINI İSTEDİ
Otobüste yolculuk eden ve eşi kendisine kitap okuyan görme engelli bir vatandaş, etkinliği yapan okulun müdür, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ederek, ”Okuma alışkanlığı az olan bir toplumuz. Bu etkinliğin tüm yurt sathına yayılmasını diliyorum. Bu etkinlikten etkilenerek eşim bana kitap okumaya başladı” dedi.