Siirt’te Kick Boks Milli Takım Antrenörü Kamile Balcı, sıkı bir savunma sporu ustası, aynı zamanda da 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Siirt 3. sıra milletvekili adayı.
Halen Bahçelievler Mahallesi’nde Beron Spor Kulübü Başkanlığı ve aynı zamanda antrenörlük yapan Balcı, şu an kulüp bünyesinde erkek ve kız öğrencilerinden oluşan çok sayıda sporcuya hocalık yapıyor. Spor yaşamına küçük yaşlarda başladığını belirten Balcı, 1991 yılından evlendikten sonra kendini dış etkenlere karşı korumak için savunma sporu Kick Boks öğrenmeye başladı. Balcı, 2006 yılında da oğlu Onur ile Kızı Berna’nın isimlerinin birleşiminden ‘Beron’ spor kulübünü kurarak önce kızlar, sonra da erkekler dalında sporcu yetiştirerek profesyonel olarak maçlara çıktığını belirtti.
Siyaseti de Siirt halkına hizmet etmek için yaptığını dile getiren Kamile Balcı, “İlkokuldan beri spor yapıyorum. Voleybolla başladım. Evlendikten sonra kendimi dış etkenlerden korumak için savunma sporu yani Kick Boks’a başladım. Daha önce amatör olarak yaptığım sporu, 2006 yılında profesyonel olarak kulüp kurarak başladım. Kadınlarımızın da başarılı olduğunu göstermek için spor yapıyorum. Kulüp olarak kadınlarda Türkiye birinciliği, Türkiye ikincilik ve üçüncülük dereceleri, erkeklerde de aynı başarımız bulunuyor” dedi.
Milletvekili seçilmesi durumunda spor ile siyaseti bir arada yürüteceğini belirten Balcı, “Kick Boks, bir savunma sporudur. Tüm kadınlara bu sporu tavsiye ediyorum. Kavgacı bir tutumum yok. Enerjimizi ringde atıyoruz, parlamento kavga olacağını inanmıyorum. İnşallah olmaz da. Seçilmem durumunda orada sorunlarımızı dile getirmeliyiz, sorun yaratmamalıyız. Kadın isterse her şeyi başarabilir. Ben 4 çocuk annesiyim. Aynı zamanda çocuklarımın annesi, eşimi karısı, sporcu ve siyasetçi olarak şu an gündemdeyim. İlk başladığımızda kadınların bu spora çok cesareti yoktu. Ancak bu sporla başarılar elde edince kadınlara da öz güven geldi ve şu an Kick Boks’a kadınların ilgisi arttı” diye konuştu.
Kulüp bünyesinde 22 spor branşı bulunduğunu belirten Balcı, 2006 yılından buyana 600’e yakın lisanslı sporcu yetiştirdiğini, Haziran’da yapılacak Kick Boks Türkiye Şampiyonluğu için de hazırlık yaptıklarını söyledi. Balcı, son olarak Siirt’ten milletvekili seçilmesi durumunda Siirt’in birçok önemli sorununu parlamentoda dile getirmekle kalmayıp aynı zamanda Siirt’i sporda bölgenin cazibe merkezi haline getireceğini sözlerine ekledi.
Kick Boksçu Serkan Yüksel ise hocası Kamile Balcı ile gurur duyduğunu belirterek, “Kamile hoca sayesinde spora başladım. Kick Boks’ta başarılar sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.