Hatay’ın İskenderun ilçesinde uyuşturucu parası için kendisini gasp edip yaralayan oğlunu şikayet edip hapis cezasına mahkum ettiren baba, Manisa Cezaevi’ne gönderilen oğlunu 2,5 yıldan bu yana göremediği için gözyaşı döküyor.
Yıldırım Tepe Mahallesi’nde ikamet eden ve şoförlük yapan emekli İbrahim Eye (63), 4 yıl önce uyuşturucu parası için kendisini gasp edip yaralayan oğlu İsmail Eye’den şikayetçi oldu. Evli ve iki çocuk sahibi olan oğul Eye, babasının şikayeti üzerine tutuklanarak cezaevine konuldu. Yargılandığı mahkemece 8.5 yıl hapse mahkum olan oğlunun ailesine ve çevresine zarar vermemesi için cezaevinde kalmasını tercih ettiğini belirten İbrahim Eye, “Oğlum İsmail uyuşturucu bağımlısıydı. Bir baba olarak elimden geleni yaptım. İlgili yerlere başvuru yaptıktan sonra oğlumu tedavi ettirmek üzere Adana’ya götürdüm. Ancak kendisi iki gün sonra oradan kaçtı. Oğlum sürekli olarak benden zorla para alıyordu. En son beni yaralayıp uyuşturucu için paramı aldı. Bende oğlumdan şikayetçi oldum. Daha sonra oğlum tutuklanarak cezaevine konuldu. Oğlum ikinci mahkemesinde 8,5 yıl hapse mahkum oldu. Oğlumun çevresine ve ailesine zarar vermemesi için cezaevinde kalması yönünde tercihte bulunduk. Oğluma para yetiştiremiyordum” dedi.
İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi’nden Manisa’ya gönderilen oğlunu 2,5 yıldan bu yana göremediğini anlatan İbrahim Eye gözyaşı döktü. 12 nüfuslu bir aileye baktığını, eşinin diyaliz hastası ve kızının yatalak olduğunu belirten Eye, yetkililerden oğlunun yeniden İskenderun Cezaevi’ne gönderilmesini istedi.