Almanya’da faaliyet gösteren Muş Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MUKYAD) Başkanı Remzi Özün, Hakkari’nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır’daki saldırılara yönelik açıklama yaparak “Biz, Almanya’daki gurbetçiler olarak ülkemizdeki bu durumdan çok rahatsızız” dedi.
Almanya’da faaliyet gösteren ve sürekli Türkiye’ye sağlık ile eğitim alanında yatırımlarda bulunan Muş Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MUKYAD) Başkanı Remzi Özün, Avrupa’daki gurbetçilerin durumdan çok rahatsız olduğunu söyledi. Acilen siyasi bir çözümün bulunması gerektiğini kaydeden Özün, “Gerçekten biz Almanya’daki gurbetçiler olarak ülkemizdeki bu durumdan dolayı üzgünüz. Siyasi bir çözümün bulunması gerekir. Çünkü geçmişte Almanya’yı örnek vereyim; en ağır savaş metotlarını uyguladılar, çözüm bulamadılar ülkeleri bölündü doğu ve batı Almanya diye. Savaşlar çözüm olsa gerçekten bugün Ortadoğu çözüm bulurdu. Amerika en ağır metotlarıyla çözüm bulamadı en ağır silahlarla çözüm bulamadı. Çözüm mantığımız birbirimize olan tahammülümüz ve sevgimizdir, bugün ülkemizdeki siyasilerin tahammülsüzlüğü maalesef halkın çocuklarına, malına ve canına mal oluyor. Bu ülke bir bütündür, kız almış kız vermişiz, dayıdır, yeğendir. Birlikte yaşıyorsak demokratik çözümün bulunması, bu savaşın durdurulması gerekir” dedi.
“DAĞLICA VE IĞDIR SALDIRISI BİZİ ÜZMÜŞTÜR”
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde askeri konvoy ve Iğdır’daki polis ekiplerine yapılan saldırıların kendilerini derinden üzdüğünü kaydeden Özün, şunları söyledi: “Dağlıca olayı gerçekten bizi üzmüştür, Iğdır olayı üzmüştür. Ülkemizin iç savaşa doğru gittiğini görüyoruz.”
Sivil toplum örgütlerine seslenen Özün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Derhal bizim istediğimiz halk olarak, sivil toplum örgütleri olarak, siyasiler görevlerini yapsın. Biz onları Ankara’ya göndermişiz, Ankara’da siyasi bir yöntemle çözüm bulmalarıdır. Savaş emirleri kolaydır. İnsanlar savaş emirlerini verir yıkar, kırar, enkaz bırakır fakat barış çok zordur. Barışı uygulamaları gerekir bu halk gerçekten bu savaşın sorumlusunun siyasiler olduğunu biliyor. Biz Avrupa’daki gurbetçiler artık ülkemizde yatırım yapmayı düşünmüyoruz, gelmeyi düşünmüyoruz ve orada kalmayı tercih ediyoruz. Çünkü ülkemizde kan ve gözyaşı var. Bu vesileyle bütün sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi gerekir.”