Ülkelerindeki savaştan kaçarak Gaziantep’e yerleşen Suriyelilere yapılan ekmek yardımı sırasında görülen manzara, savaşın gerçek yüzünü ortaya koyuyor.
Suriye’de devam eden savaşın manzaraları Türkiye’ye de yansıdı. İç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan ve Gaziantep’e yerleşen Suriyelilerin hayatı, her geçen gün daha da zorlaşıyor. Çoğu Suriyeli aile, kendilerine yapılan yardımlarla yaşam mücadelesi veriyor.
HER ŞEY BİR LOKMA EKMEK İÇİN
Suyabatmaz mahallesinde ikamet eden Suriyeli aileler, yardımseverlerin ve muhtarların yardımıyla kendilerine dağıtılan ekmekten alabilmek için sabahın erken saatlerinde sıraya giriyor. Karınlarını doyurabilmek için çocuklarıyla birlikte muhtarlık önüne gelen Suriyeli kadınların içinde olduğu manzara, savaşın acı sonuçlarını gözler önüne seriyor. Mahallede bulunan 2 bin Suriyeli aileye günde 610 ekmek dağıtılırken, 250 aile dağıtılan ekmeklerden alıyor.
MUHTAR VE MAHALLELİ İŞBİRLİĞİ
Ekmek yardımı Muhtar Metin Ağalın ve mahalle sakinleri tarafından yapılırken, kadınlara giysi yardımında da bulunuluyor. Suyabatmaz Mahallesi Muhtarı Metin Ağalın, savaş başladığı günden bu yana günlük yardımlar yaptıklarını söyledi. Herhangi bir devlet kurumundan yardım almadıklarını ifade eden Ağalın, “Bu insanların mağdur olması, sokakta yatması, yaralı gelmesi ve evinin olmaması bizim çok önemli. İç dünyamda kendimi sorumlu hissettim. Biz de insanız ve Müslümanız. İnsanların iyi veya kötü olması bizi alakadar etmiyor. O insanların sokakta kalması ve vatanlarından ayrı olması bizim için önemlidir. Bu insanların vatanları harap oldu ve bitti. Artık bir ekmeğe muhtaçlar. İlk önce küçük yardımlar yaptık ama daha sonra yardımlarımız büyüyor” dedi.