Silivri’de yalnız yaşayan Melahat Düvenci, 2 evini Kızılay’a bağışladı. Örnek bir bağışa imza atan Melahat Düvenci, hayırseverlere çağrıda bulunarak Kızılay’a bağış yapmalarını istedi.
Selimpaşa’da yaşayan Melahat Düvenci, 2 evini Kızılay’a bağışladı. Silivri Kaymakamlığında düzenlene bağış töreninde konuşan hayırsever Melahat Düvenci, “Dünyada gezmediğim sadece Rusya ve Almanya kaldı. Üç pasaportumda dolmak üzere, sizlere gelerek tanışmayı çok istedim. Ama Emniyet müdürü Mustafa oğlum vesile oldu. İnsanları seviyorum. En büyük zevkim hediye vermek “dedi.
Kaymakamlık makamında düzenlenen törende konuşan İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar da “Az veren candan çok veren maldan verir diye bir atasözümüz var. Bizim gücümüz canımıza yettiği için bizler Kızılay’a kan bağışı yapabiliyoruz. Ama Melahat teyzemiz gibi malı olanlarda bunları bağışlamak suretiyle Kızılay’a katkı sağlıyorlar. Çünkü Kızılay tüm Milletin malıdır ve milletimizin zor zamanında yanında olan bir kurumdur. Bu örnek davranışı için sizleri tebrik ediyoruz, kutluyoruz. İnşallah bu davranışınızda başkalarının böyle bir adım atmasına vesile olur” diye konuştu.
Törende söz alan Kızılay Silivri Şube Başkanı Erkin Erkuş, “Bizi Melahat hanımla tanıştıran Silivri eski emniyet müdürümüz Mustafa Güntekin’e ayrıca teşekkür ediyoruz. Tüzüğümüz gereği Melahat Hanıma Altın madalya, berat belgesini ve taahhütnamesini takdim edeceğiz” ifadesini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Kızılay’a iki daire bağışlayan Melahat Düvenci’ye ödül ve belgeleri takdim edildi. Ayrıca Kızılay tarafından katkılarından dolayı Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar’a, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a, Silivri Eski Emniyet müdürü Mustafa Güntekin’e plaket takdim edildi.