Zonguldak’ta bir üniversite öğrencisi, Soma’daki maden faciasının yıldönümünde, tek kişilik sessiz bir eylem gerçekleştirdi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencisi Adem Yıldırım, Soma’da hayatını kaybeden 301 maden işçisini, ilginç bir eylem gerçekleştirerek andı. Siyah kıyafetler giyerek ve önüne astığı “SOMA” yazısıyla eylemini gerçekleştiren Yıldırım, 1 saat boyunca sessiz bir şekilde kımıldamadan ayakta durdu. Bülent Ecevit Üniversitesi kapısı önünde gerçekleştirilen eylemi gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, eyleme katılan başka kimsenin olmaması dikkat çekti. Adem Yıldırım, eylemini üzerinde bulunan siyah kıyafetleri değiştirmesinin ardından sonlandırdı.
1 saatlik eyleminin ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan 26 yaşındaki üniversite öğrencisi Adem Yıldırım, “Bugün burada aslında Soma adı altında eylemimi gerçekleştirmiş olsam da, aslında bu ülkede iş kazalarında hayatını kaybeden bütün insanları anmaya çalıştım. Bu ülkede konuşan hiçbir insan dinlenmediği için, sessizliği seçtim. Konuşursam insanlar sadece konuştuklarımı anlayacaklardı” dedi.
Üniversite öğrencilerinin bu tarz toplumsal olaylarda yeterli tepkiyi göstermediklerini dile getiren Yıldırım, “Beni burada gören insanlar şaşırdı. Ancak buradaki üniversite öğrencilerinin olaylara tepkilerinin her zaman çok az olduğunu düşünüyorum. Herkes sadece bakıp gitti. Sadece bir üniversite çalışanı önümdeki kağıdı düzeltti. Bu benim hoşuma gitti. Ama bir üniversite öğrencisinin bu tarz olaylarda daha aktif olmasını beklerim her zaman” şeklinde konuştu.