Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Duman ailesine hayırsever bir iş adamı tarafından ev yapılacağı belirtildi.
İlçenin Dilektaşı köyünde yaşayan ve İhlas Haber Ajansı tarafından yürek burkan dramları kamuoyuyla paylaşılan Duman ailesine yardım eli uzandı. Yıkılmak üzere olan evde yokluk içerisinde yaşayan ikisi engelli 8 kişilik Duman ailesinin haberini okuyan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, aileye köydeki arazilerinde yeni bir ev yapma kararı aldı. Evin yapımı için harekete geçen Korkmaz, köye bir heyet göndererek aileye durumu aktardı. Aileden izin isteyen Korkmaz, ardından bu evin yapımına yardımda bulunmak isteyen ilçedeki iş adamları ve kurumların desteğini istedi.
SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın bu örnek adımına iş adamları Necmettin Baykal ve Alkan Çağatay ile Hakkari İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi, Yüksekova Kaymakamlığı ve Yüksekova Belediyesi de destek vererek evin yapımında gerekli bazı malzemeleri karşılama sözü verdi. Evin yapımı için ilk olarak İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiyesine ait iş makineleri ile Duman ailesinin eski evi yıkılarak zemin temel için hazırlandı.
Anne Hatice Duman, özellikle çocukları için sıcak bir yuvaya kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bizim evimiz çok eskiydi. Tek odalıydı ve yıkılmak üzereydi. Sağolsun bir hayırsever iş adamı bize sahip çıktı. Ben çok sevinçliyim bugün. Allah bize yardım eden herkesten razı olsun" dedi.
Köy muhtarı Ekrem Baran ise, Duman ailesinin çok zor şartlarda yaşadığını hatırlatarak, "Sağolsun bir hayırsever iş adamı bu aileye sahip çıktı. Temel için zemin düzeltmesini İl Özel İdaresi iş makineleri yapıyor. Bin 500 briketi Alkan Çağatay isimli bir iş adamı, 50 torba çimentoyu Necmettin Baykal isimli iş adamı karşılıyor. Yüksekova Belediyesi ise ev için gerekli kum ihtiyacını karşılayacak. Geriye kalan inşaat malzemelerini ve işçilik ücretlerini SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz karşılayacak. Başta evin yapımına ön ayak olan Sayın Korkmaz ile emeği geçecek herkese şimdiden teşekkür ederiz" diye konuştu.