Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dünyanın en zor işini gönüllü olarak yapan, 24 saat çalışarak, uykulu-uykusuz evini, çoluğunu çocuğunu koruyup-kollayan çok kıymetli annelerin ‘Anneler Günü’nü kutladı. Palandöken, küçük de olsa bir hediye almanın farklı olacağını vurgulayarak, “Anneler Günü kutlamalarında ne alırsak alalım, bilin ki annelerimiz için özel bir hediye olacaktır. Önemli olan hatırlanmalarıdır. Huzur ve güven olduğu zaman özel günler piyasayı hareketlendiriyor. Bu özel günde yapılacak alışverişin bir milyar lirayı geçmesini bekliyoruz. Esnaf ve sanatkârımız da her keseye uygun bir hediye için dükkanlarını hazırladılar” dedi.
“EN ÇOK ANNELER GÜNÜ’NDE HARCAMA YAPILIYOR”
Annelerimize verdiğimiz değerin bir göstergesi olarak en çok alış verişin Anneler Gününde yapıldığına dikkat çeken TESK Genel Başkanı Palandöken, “Anneler Günü’nde başta kuyumcu esnafımız olmak üzere çiçekçi, aksesuarcı, konfeksiyoncu, kuaför, elektronik ve beyaz eşyacı, zücaciyeci, pastacı, taksici esnafımızın iş yaptığı önemli günlerden birisidir. Herkes kesesine göre, düşüncesine göre bir hediye almaktadır. Anneler Günü’nde en çok çiçek, altın, takı, aksesuar, parfüm alınırken, hediye için ayrılan ortalama bütçenin yüzde 33’ünü 51-100 TL arası alınan hediyeler, yüzde 25’ini 101-250 TL arası alınan hediyeler oluşturmaktadır. Her yıl anneler gününde kartla yapılan harcamalar yüzde 30-35 artmakta, çiçek satışlarında ise bu artış yüzde 70-80’ler ulaşmaktadır. Şimdi 2 milyon esnaf bu hafta sonu yapılacak alışverişle Anneler Günü bereketini bekliyor” diye konuştu.
“e-ALIŞVERİŞTE YENİ DÖNEM BAŞLADI”
Hediye alışverişinin elektronik ortamdan yapılması her geçen gün arttığını belirten Palandöken, “Her geçen gün artan internet üzerindeki alışverişler Anneler Günü arifesinde zirve yaparak, her 100 alışverişten 14’ü internet üzerinden yapılıyor. 2016 sonunda internetten yapılan alışverişin yüzde 25 paya ulaşacağı da tahmin ediliyor. Ayrıca internet alışverişlerinde artık yeni dönem başladı. Sitenin güvenlik sertifikası olup olmadığına özellikle dikkat edilmelidir. Her türlü teknolojik gelişmeye karşı siz yine de çiçek siparişinizi verirken, altın takınızı seçerken tanıdık esnaftan almaya özen gösterin” ifadesini kullandı.