Atatürk Havalimanı’na inerken bir kuşa çarpan uçağın pilotu, kule görevlilerine "Kuşa çarptık, pistte ölüsü olabilir" şeklinde bilgilendirmede bulundu. Pilot ve kule arasında geçen konuşmanın ses kaydı ortaya çıktı.
Atatürk Havalimanı’nda kuşlar hava trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Kuşların çarptığı uçaklarda zaman zaman hasarlar oluşurken, DHMİ yetkilileri pistlerde ve çevresinde kuşlar için sıkı önlemler alıyor.
DHMİ yetkililerinin gece gündüz çalışmalarına rağmen Atatürk Havalimanı’nda yine de kuş çarpma vakaları yaşanıyor. Bugün sabah saatlerinde Türk Hava Yolları’nın bir uçağına iniş yaptığı sırada kuş çarptı. Kuş çarpan Türk Hava Yolları uçağında hasar oluşmazken, uçağın pilotu kule görevlilerine "Kuşa çarptık, pistte ölüsü olabilir" diye anons etti.
Dün de Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı piste iniş yapan THY’nin bir uçağına kuş çarptı.
Bu sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı’na iniş yapan THY uçağının pilotu, Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne "Echo 5 ve Echo 6 (Taksi yolları) arasında kuşa çarptık pistte ölüsü olabilir" bilgilendirmesinde bulundu. Yine başka bir uçağın pilotu da iki gün önce "Taksi yolu üzerinde bir tane kuş ölüsü var follow me’yi ikaz edebilir misiniz, alsınlar" diye anonsta bulundu.
Yaklaşık 6 kilogramlık bir kuşun saatte 300 kilometre ile giden uçağa çarpma etkisinin 550 kilogramlık kuvvete eşdeğer olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.