Ankara’nın Polatlı ilçesinde etkili olan dolu yağışı 4 bin dönüm ekili alana zarar verdi.
İlçeye bağlı Ördekgölü Mahallesi’nde etkili olan dolu yağışında çiftçinin ürünleri zarar görürken; evleri ve ahırları da su bastı. Sel nedeniyle taşkın birikintileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından temizlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Polatlı Ziraat Odası ekipleri zarar gören alanlarda hasar tespit çalışması yaptı. Yetkililer, 4 bin dönüm arpa ve buğday ekili alanının zarar gördüğünü belirtti. Soğan, şeker pancarı, ayçiçeği ekili alanlara da zarar veren dolu yağışı sonucu yüzde 30 ila 60 arasında üründe zarar meydana geldiği bildirildi.
Köylüler, "Önce yağmur ardından şiddetli dolu yağdı. Yağış yaklaşık yirmi dakika sürdü. Bir anda sele dönüştü ve neye uğradığımızı şaşırdık" ifadelerini kullandı.
Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, "Çiftçilerimize gerekli desteklerimiz sağlanacak. Ancak gördüklerimiz arasında yağan dolunun borulara verdiği zararı hesaplarsak burada ciddi bir zarar var" dedi.
Öte yandan mevsimlik tarım işçisi olarak Polatlı’ya gelenlerin yaşadığı çadırkent ise selden kıl payı kurtuldu. Selin aktığı bölgenin hemen yanında kurulu bulunan çadırkent ise herhangi bir zarar görmedi.