Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce "Biz Ebruyuz" projesi kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan göç eden ailelerin çocuklarının suça karışmaması amacıyla kurulan koro ve dans grubu, 8 dilde şarkılar söyleyip barış mesajı verdi.
Adana Emniyet Müdürlüğü’nün 10 Nisan 2013 yılında özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan göç eden ailelerin çocuklarının suça karışmaması için, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından "Biz Ebruyuz" projesi kapsamında çocuklara müzik ve dans eğitimi verildi. Bir süre sonra bu proje kapmasında "Biz Ebruyuz Derneği" kuruldu. Çocuklar bu dernek kapsamında müzik ve dans eğitimlerine devam etti.
Savaşlarda çocukların öldüğü bir dünyada Adana Emniyet Müdürlüğü çocuklara dans ve müzikle barışı öğretip onların vesilesiyle tam 8 dilde de barışı tüm Türkiye ve dünyaya haykırmalarını sağladı. Dün akşam da Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çocuklar Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Biz Ebruyuz Derneği Korosu Türkçe, Kürtçe, Lazca, Boşnakça, Ermenice, Gürcüce, Arapça ve İngilizce şarkıları ile barış mesajı verdi.
Yaklaşık iki saat süren programda çocuklar ayakta alkışlandı. Çocukların özellikle Türkçe söylediği dünya barışı şarkısı herkes tarafından beğenildi. Binlerce çocuğun savaşta öldüğü dünyada bu şarkının çocuklar tarafından duygulu bir şekilde okunması herkese mesaj oldu.
Gecede Adana Valisi Mustafa Büyük, şiir, resim, kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilerle atış yarışmasında derece alan özel harekat polislerine hediye verdi. Geceye Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, müdür yardımcıları eşleriyle birlikte katılırken aileleri de çocukları yalnız bırakmadı.