Haber-Sen Adana Şubesi, PTT çalışanlarının artan iş yüküne tepki göstermek için PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.
Burada bir süre slogan atan sendikacılar adına konuşan şube sekreteri Ahmet Aydoğan, tahsilat işlemlerinin yoğun olduğu ayın 15-30’u arasında bir memurun günde ortalama 400-500 işlem yaptığını söyledi. Çalışma saatlerinin yasalara aykırı olarak günde 10-12 saate kadar çıktığını ifade eden Aydoğan, “8 saatlik iş gününde 400 işlem yapabilmesi için bir memurun tuvalete bile gitmemesi, hatta su içmek için bile ara vermemesi gerekmektedir. PTT çalışanının bu koşullarda dayanacak gücü kalmamıştır” dedi. Aydoğan, itiraz ettiklerinde kendilerine kapı gösterilerek “Bu işi ayda 600-700 liraya yapacaklar var” denildiğini ileri sürdü.
Yapılan işlemler için hazırlanan çizelgeden bahseden Aydoğan, 82 milyon nüfuslu Almanya’da 536 bin, 61 milyon nüfuslu Fransa’da 267 bin, 60 milyon nüfuslu İngiltere’de 176 bin posta çalışanının olduğunu ifade ederek, 77 milyon nüfuslu Türkiye’de 24 bin posta çalışanının olduğunu söyledi. Aydoğan, personelin iş yükünü azaltacak ve hizmet kalitesini arttıracak çözümün kadrolu personel olduğunu da sözlerine ekledi.