Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından organize edilen 18. Geleneksel Rahvan At Yarışları Şampiyonası’nın Bursa’daki ayağında, atlar kıyasıya yarıştı.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafında organize edilen 18. Geleneksel Rahvan At Yarışları Şampiyonası’nın Bursa’daki ayağı için vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Ürünlü mahallesine akın etti. Gencinden yaşlısına birçok kişinin takip ettiği yarışlarda az sayıdaki bayanlarda dikkat çekti. Kimisi aracının üzerinden yarışları takip derken, kimisi çınar ağacının gölgesinde çayını yudumladı.
Hakem heyetinin uyarıları ve duaları ile başlayan yarışmaya baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, dörtlü tay, üçlü tay, ithal at A ve ithal at B olmak üzere 8 kategori üzerinden yapıldı. Şampiyonaya Türkiye’nin dört bir yanından 100 den fazla at ve jokey katıldı. Şampiyonanın ayağını ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Mehmet Barut, “Havanın sıcak olmasına rağmen vatandaşlarımız ve yarış severler bizleri yalnız bırakmadı. Bugün burada yapılacak yarışmayla arkadaşlarımız şampiyonaya hak kazanacaklardır. Rahvan at yetiştiriciliği bizim geleneksel ata sporlarımızdan ve yaşatılması gereken, destek verilmesi gereken spor dallarımızdan bir tanesidir” dedi.
Düzenlenen 8 kategorideki 2 gruptan oluşan yarışlarda dereceye girmek için kıyasıya mücadele veren yarışmacılara daha sonra ödülleri takdim edildi.