PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, pancar alım fiyatının 300 liraya yükseltildiğini hatırlatarak,''Eğer pancara bu fiyat verilmeseydi, önümüzdeki yıl üretimde ciddi düşüş yaşanma riski vardı.''dedi.
Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği’nin, 47’nci Olağan Mali Genel Kurulu, birliğin  Ankara’daki merkez binasında gerçekleştirildi. Genel kurula 31 pancar ekicileri kooperatifin yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
Pankobirlik Genel Başkanı Recep, kurulda  yaptığı konuşmada, çiftçinin sorunlarına değindi. Konuk, ''Ortaklarımızın girdiye uygun fiyatlar ve şartlarla erişmesini sağlayarak şeker pancarı başta olmak üzere tarladaki, bağdaki, bahçedeki, meradaki, ağıldaki üretimini ele güne muhtaç olmadan devam ettirmesi için yıllardır yaptığımızı geçtiğimiz faaliyet yılında da tekrarladık. Kooperatiflerimiz için temin veya aracılık ettiğimiz gübre tutarı bir önceki yıla göre yüzde 15’in üzerinde arttı. Keza, yemdeki artış yüzde 16’yı, tohum, fide, fidandaki yüzde 11’i, bitki koruma ürünlerindeki artış yüzde  23’ü aştı. Ortaklarımızın işi, emeği, ürünü onlar adına bize emanet. Onun için hepimiz üreticinin işini ilgilendiren işlerle ilgili hususları layıkıyla bilmek zorundayız. Bilmiyorsak da bilenlerle çalışmak zorundayız. Biz Konya Gıda ve Tarım Üniversitesini bunun için kurduk. Gıdada ve tarımda otorite olsun, yanlış bilgiler kanaat haline gelmedenoğruyu hâkim kılsın ki üretici ve sektör kaybetmesin, her aklı evvel ürünü sanık sandalyesine oturtmasın, üreticiyi idam sehpasına çıkarmasın” diye konuştu. 
Pancar alım fiyatının 300 liraya çıkartıldığını hatırlatan ve çiftçilerin yüzünü güldürdüğü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden  Başkan Konuk, ''Eğer pancara bu fiyat verilmeseydi, önümüzdeki yıl üretimde ciddi düşüş yaşanma riski vardı. Tarımsal üretimin devamı için mamul ürünün fiyatının da maliyetlere göre belirlenmesi gerekir. Yoksa üretici üretmek istese bile ürettirecek bulamaz. Geçtiğimiz sene Türkiye’de fiyatı düşen tek ürün neydi biliyor musunuz? Şeker. Neden? Türkiye’deki şeker fabrikaları pancarı aldı, tam işlemeye başladı. Ürün piyasaya çıkacak, hop depolardaki stoklar piyasaya çıktı. Hem de  yüzde 20 iskontoyla ve ürettiğimiz şekerin gramına alıcı çıkmadı.''dedi. 
 Enflasyonda mücadele sırasında gözlerin sadece çiftçiye çevrildiğini belirten Konuk, şöyle konuştu:
''Ben buradan soruyorum, buradaki çiftçinin de sormak hakkı, enflasyonu düşürmek sadece çiftçinin ve çiftçi kuruluşlarının mesuliyetinde mi? Patates pahalı parmaklar çiftçiyi gösteriyor. Soğan pahalı kaşlar çiftçiye çatılıyor. Hayat pahalı, şekere yükleniliyor. Enflasyonla topyekün mücadele diyoruz. Bu topyekûn sadece çiftçiden, çiftçi kuruluşlarından mı ibaret? Gübre sanayicisi, petrol sanayicisi, bankalar, çitçinin ürününden üretilen ürünü işleyen sanayici bu topyeküna dâhil değil mi? Rahmetli babam bize aman oğlum biz işimizi iyi yapalım buğday pahalı olursa ekmeğin fiyatı artar. Fakir fukara alamaz derdi. Bu ülkede yıllarca fakirin fukaranın ekmeğini çiftçi sübvanse etti. Yani fakiri fukarayı yine dar gelirli tarım kesimi destekledi. Fakir fukaranın ekmeği desteklenecekse bunu sanayici yapacak, devlet yapacak''