Bursa’da metal işçilerinin sendika gerginliği büyüyor. Bağlı oldukları Türk Metal Sendikası’nın haklarını savunamadığını öne süren ve sendikadan istifa eden binlerce Oyak Renault çalışanı dün gece üretimi durdurdu. Yaklaşık bin 500 işçi fabrika önünde toplanarak sessiz eylem yaptı. Gece vardiya değişimi yapılamadığı için de üretim bir süre durdu.
Dünyanın önemli otomobil üreticilerinden olan ve bünyesinde 5 bin kişi çalışan Renault’un Bursa’daki fabrikasında, işçiler üretimi durdurma eylemi yaptı. 16.00 - 24.00 vardiyasını yapan işçiler üretimi durdurarak fabrikadan çıkış yapmadı. Bu sırada 24.00- 08.00 vardiyasına gelen yaklaşık bin 500 işçi ise fabrika önünde toplanarak Türk Metal Sendikası’nı protesto etti. Haklarının sendika tarafından korunmadığını belirten işçiler, sabaha kadar üretimi durdurdular.
İşçilerin "Yetkili gelsin, gerekli açıklamayı yapsın" talepleri cevapsız kalırken, fabrika önünde ve içerisinde sessiz eylem yapan işçiler, zaman zaman cep telefonlarının ışıklarını yakarak birbirlerine destek verdi. Eylemi takip eden gazetecilerin röportaj tekliflerini de geri çeviren işçiler, istifa ettikleri Türk Metal Sendikası ve fabrika yönetimi aleyhine slogan attı. Provokasyona asla izin verilmeyeceğini söyleyen işçiler, "Aramızda provokasyon amacıyla gelenler olabilir, lütfen slogan atmayın" şeklinde anonsta bulunarak sabah vardiya bitimi olan saat 8’e kadar içeriye girmeyeceklerini söyledi. Bursa’daki Renault fabrikasında bir vardiyada 400 adet otomobil üretiliyor.