BURSA'nın İnegöl ilçesinde 15 yıldır resim yapan Yüksel Kılıçoğlu (38), 3 katlı evinin 3'üncü katını resim atölyesine çevirdi. Yaklaşık bin civarında resim yapan Kılıçoğlu, ilgi gören resimlerini Belçika, Fransa ve Almanya'ya sattığını da söyledi.
İnegöl'de mobilya firmasında işçi olarak çalışan Yüksel Kılıçoğlu, 15 yıllık resim tutkusu yüzünden evinin bir katını atölyeye çevirdi. Yaklaşık bin resim yapan Kılıçoğlu'nun resimlerine Belçika, Fransa ve Almanya'dan müşteriler geliyor. Yakın zamanda kişisel sergisini açmaya hazırlanan Yüksel Kılıçoğlu, "Mesai saatinin dışında da resim yapıyorum. Resmi hobi olarak, boş zamanlarımı da resim yaparak değerlendiriyorum. Çok eserler yaptım. Eserlerim ilgi çekiyor. İnsanlar baktıkça hoşlarına gidiyorum. Bende kendimle gurur duyuyorum. Resimlerime ilgi oluyor. Arkadaşlarım ve çevremden büyük ilgi var. 15 yıldır resim yapıyorum" dedi.
15 yıllık süreçte binin üzerinde eser yaptığını aktaran Kılıçoğlu, "Yurtdışına satış ve hediye olarak gönderiyorum. Belçika, Fransa, Almanya’ya gönderdim. İnsanlar gelip alıyor. Günde bazen iki saat, bazen 3 saat bazen de tam günümü resim yapmaya ayırıyorum" diye konuştu.
3 katlı evinin bir katını resim yapmak için atölyeye dönüştürdüğünü belirten Kılıçoğlu, "Çocuklarım da bana katılıyor. Doğa, insan, manzara resimleri yapıyorum. Resim yapmaya devam edeceğim. Burası yetmeyebilir. Yeni bir atölye şart gözüküyor" ifadelerini kullandı.
Kılıçoğlu, Ağustos ayında kent müzesinde kişisel resim sergisini açacağını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI