HATAY’ın Reyhanlı ilçesi Ticaret Odası’nın kardeş odası Gaziantep’in Nizip ilçesi Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve yönetim kurulu  üyeleri ilçeyi  ziyaret etti.

Reyhanlı TSO Başkanı Necmettin Zaroğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan kardeş oda meclis başkanı Bekir Karabacak başkanlığındaki heyet daha sonra ilçedeki bazı tarihi ve turistik yerleri de ziyaret ederek inceleme fırsatı buldu.

Ziyaretler öncesinde düzenlenen toplantıda konuşan TSO Başkanı Zaroğlu, Reyhanlı’nın ekonomik ve kültürel yapısı ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra, Ortadoğu’ya açılan Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın bölge için öneminden söz eden Zaroğlu, ancak 2011 yılında başlayan Suriye olaylarından sonra özellikle Reyhanlı’nın ve Hatay’ın sıkıntılı günler yaşadığını kaydetti. Bir tarım bölgesi olan Reyhanlı’nın aynı zamanda lojistik ve nakliye yönünden hareketli bir ilçe olduğunu ve lojistikte İstanbul’dan sonra 2. sırada yer aldığını belirten Zaroğlu,  “Genelde lojistik açısından tüccarlarımız ve nakliyecilerimiz Suriye’deki iç savaştan dolayı büyük ölçüde mağdur oldu. Dileğimiz o dur ki, Suriye’deki iç savaş sona ersin ve Ortadoğu’ya açılan Cilvegözü Gümrük Kapımız eskisi gibi daha işler hale gelsin. Bu arada Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’da bölgeye canlılık getirsin ve ülkemize katkı sağlasın” dedi.

Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Karabacak ve heyetini Reyhanlı’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Zaroğlu, Nizip Ticaret Odası ile ticaret, turizm ve kültürel alanında güzel ve kalıcı çalışmalar yapacaklarını söyledi. Zaroğlu, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile bölge terörden temizlenecek, bölgeye barış ve huzur gelecektir.  Dolayısı ile güvenli bölgenin de oluşması ile Suriyelilerde ülkelerine döneceklerdir. Terörden zarar gören Reyhanlı olarak TSK’mızın başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nı gönülden destekliyoruz, dualarımız askerlerimiz içindir ” diye konuştu.

Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Karabacak ise, Reyhanlı ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.  Reyhanlı ile kardeş oda olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Karabacak “Hepimizin kalbinin attığı Barış Pınarı Harekâtı’nın güzel sonuçlanmasını ümit ediyoruz. Allah askerlerimize güç kuvvet versin, gönlümüz kalbimiz askerlerimizledir, kalbimiz onlarla beraberdir” dedi.

Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılardan en çok Reyhanlı’nın etkilendiğini sözlerine ekleyen Karabacak, "8 yıldan bu yana bu yükü çekiyorsunuz. Gerçekten acısı ve tatlısı ile süreç yaşadınız. Bölgeye barış ve huzurun gelmesi ile bu sıkıntılardan kurtulmayı temenni ederiz” dedi.