Rize belediyesi yapmış olduğu kurban bayramı hazırlıkları çerçevesinde Taşlıdere Mahallesi’nde bulunan Belediye Bakım Onarım Atölyesi alanını kurban kesim alanına çevirdi.

 
Vatandaşların daha güvenli ve hijyenik şartlarda kurbanlarını kesebilmesi için oluşturulan kesim alanında işinde uzman kasaplar görev yapacak. Rize kurban pazarı karşısında oluşturulan kesim alanında vatandaşların kurbanları numara sırasına göre alınıp görevli ekiplerce kesim işleminin ardından parçalanarak kurban sahiplerine teslim edilecek.
 
Bayramın 1. Günü bayram namazının hemen ardından hizmet vermeye başlayacak olan kesim alanı bayram boyunca hizmete devam edecek.
 
KURBAN PAZARI VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE OLDU
 
Taşlıdere Mahallesinde kurulan kurban pazarını gezerek satıcılarla ve vatandaşla sohbet eden Başkan Kasap açıklamasında, “Rize Belediyesi olarak geçen yıl olduğu gibi bu yılda yine vatandaşlarımıza ve satıcılarımıza tam teşekküllü bir kurban pazarı hazırladık. Satıcı ve alıcılarımız için güzel bir pazar oldu ve ilimize gelen hayvanlar büyük oranda satıldı. Vatandaşımız ibadetini yerine getirmesi kapsamında kurban seçimi açısından alternatifli bir Kurban pazarı buldu. Sorunsuz bir pazar süresi geçirdik” diye konuştu.
 
KURBAN KESİM ALANI HAZIR
 
Kurban kesim alanı incelemesinde açıklamalarda bulunan Başkan Kasap, “Kurban pazarımızın yanında geçen yıl olduğu gibi bu yılda kurban kesim alanı oluşturduk. Oluşturmuş olduğumuz bu alanda uzman kasaplar eşliğinde hijyenik ortamda Belediye ekiplerimizin gözetiminde usulüne uygun kesim yapılacak. Vatandaşlarımızın alacağı sıra ile alanımızda 15 -20 kurbanımız aynı anda kesilebilecek ve parçalara bölünerek vatandaşımıza hijyenik şartlarda teslim edilecektir. Vatandaşımız kurban sabahı erken saatte alanımıza geleceği için ayrıca Rize Belediyesi olarak burada çorba ve çay ikramımız olacaktır. Son kontrollerimizi yaptık hazırlıklarımız tamam. Sorunsuz bir bayram geçirmemizi diler tüm hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramını kutlar hayırlı bayramlar dilerim" dedi.