Rize Merkez ve İlçelerinde binlerce kişi sokaklara dökülerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Demokrasi Nöbeti’ ile destek verdi.

Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişiminin ardından meydanlarda tutulmaya başlanan demokrasi nöbeti Rize’de devam etti. Girişimin ardından binlerce vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla Rize Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Meydanda kurulan büyük led televizyondan gelişmeleri takip eden Rizeliler ‘Recep Tayyip Erdoğan’, ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’ , ‘Fetö idam’ şeklinde sloganlar atarak çalan Mehter Marşlarına eşlik ettiler. Polis halkın toplandığı meydanlarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Teşkilatı ve belde belediye başkanları meydana gelerek konuşma gerçekleştirdiler.

Milletin darbelere ve vesayete asla boyun eğmeyeceğini, milli idarenin ve demokrasinin zorbalığa karşı üstün geleceğini vurgulayan konuşmacılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu zor süreçte göstermiş olduğu dik ve vakarlı duruşunun milletin gücüyle birlikte darbe girişimini etkisiz kıldığını ifade ettiler.

Halka hitap eden AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı halkı değişmeli nöbet tutmaya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek ikinci bir emre kadar meydanları boş bırakmamaya çağırdı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise Rize Cumhuriyet Meydanı’nın isminin değişerek ‘15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ olmasını halkın oylamasına sundu. Kürsüden seslenen Kasap “Bundan böyle bu meydanın ismi 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı olsun mu? İşte burada oylamanıza sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından mehter marşları eşliğinde vatandaşlar hep bir ağızdan “Allahu Ekber” nidaları getirildi.
Vatandaşlar bekleyişlerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evlerinize gidebilirsiniz çağrısına kadar sürdüreceklerini söylediler.