Dün gece saatlerinde Rize ve ilçelerinde başlayan kuvvetli kar yağışı, merkez ve ilçelerde etkisini gösterdi. Kar kalınlığı ilçe merkezlerinde 30 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde bir metreyi geçti.
Yeni yıla köyde girmek isteyen 9 kişilik grup aniden bastıran kar yağışı sonrasında kapanan yollar sebebiyle yürümek zorunda kaldı. Yolların ulaşıma kapandığını anlayan gençler, Çayeli ilçe merkezinden 6 kilometre uzaklıktaki Esendağ köyünden araçlarının bulunduğu yere kadar bir metre karın içerisinde zorlukla yürüdüler. Araçlarına ulaşan grup, kara gömülen araçları kurtarmak için büyük çaba gösterirken, yolda devrilen ağaçları hep birlikte kaldırarak yolun bir kısmını ulaşıma açtı.
Yeni yıla kar yağışı altında giren köylüler, "Yaklaşık bir metre karın içerisindeyiz ve elektriklerimiz kesik. Bu yılbaşını köyde arkadaşlarımızla birlikte muhabbet sohbet ederek geçirmek istedik. Yollarımız kapalı araçlarımıza kadar yürüyerek gitmeyi planlıyoruz. İnşallah bir sıkıntı çıkmadan ilçe merkezine ulaşırız" dedi.