İSTANBUL Sabiha Gökçen Airport Hotel'in Müdürü Yalın Akalan, "Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kapalı durumda bulunan eski terminal binasında aprona ve uçaklara karşı bir düğün organizasyonu düzenlemek istiyoruz" dedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, terminal binasının hemen yanında faaliyet gösteren ve yoğun bir iş ve seyahat temposu olan misafirler için tasarlanan Sabiha Gökçen Airport Hotel’in Müdürü Yalın Akalan, geride kalan 2018 yılını değerlendi. Yalın Akalan, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kullanılmayan ve kapalı durumda bulunan eski terminal binasında 3 bin kişilik bir düğün organizasyonu yapabileceklerini ve bu düğünün apron ve uçak manzaralı olacağını belirtti.

"DÜĞÜN YAPILIRKEN UÇAK KALKIYOR"

Yalın Akalan, alanda yapılabilecek düğün organizasyonu hakkında şunları söyledi:

“Bizim hali hazırda kapalı durumda olan eski bir terminal binamız var. Bu terminal binamıza 3 bin kişi sığabilir. Eski terminal binasında biz daha önceden defileler düzenledik, ticari bir aracın lansmanı yine orada yapıldı. Biz şuanda tüm görüştüğümüz tüm acentelere bunu bildiriyoruz. Eski terminalin düzeni çok güzel. Bagaj bantları hala duruyor. Havalandırma sistemi duruyor. Orası bence şuan İstanbul’u en farklı yeri. Hiçbir yerde havalimanı konseptinde böyle bir şey yapamazsınız. Sadece Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bunu yapabilirsiniz. Biz bunun hizmetini de verebiliriz. Mutfağımız ve servis elemanımız yeterli. Düşünsenize orada düğün yapılırken önünüzden uçak kalkıyor. Gece de otelde kalıp sabah uçağınızla balayına gidiyorsunuz. Her şey uygun."

“2018 YILINDA 53 BİN KİŞİ KONAKLADI”

2018 yılında 53 bin kişinin İstanbul Sabiha Gökçen Airport Hotel’de konakladığını belirten Yalın Akalan, “2018 yılını TL bazında gelir olarak yüzde 35 daha yüksekte bitirdik. Yiyecek ve içecek gelirinde yüzde 31 artış oldu. Oda gelirlerinde yüzde 37 oranında artış elde ettik. Doluluk oranlarımız ise yüzde 26 yükseldi. Oranların bu şekilde artmasının sebebi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın gelen, giden ve transit yolcu sayının artması. Bu bizi çok etkiledi. 2018 yılında 34 milyon yolcu havalimanımızdan geçti. 34 milyon yolcunun en çok geçtiği günler Perşembe ve Pazar günleri. Biz Perşembe ve Pazar günleri diğer günlere göre daha yoğun geçiriyoruz. Bu dönem içerisinde en çok havayollarından gelen misafirlerimiz bizde konakladı. Misafir profili olarak baktığımız zamanda en çok Avrupalı misafirlerimiz geliyor" diye konuştu.

“UÇAĞI İPTAL OLAN MİSAFİRLERİMİZİ BURADA MEMNUN EDİYORUZ”

Hava şartlarından dolayı uçuşları iptal olan yolcuları da otelde ağırladıklarını belirten Airport Hotel Müdürü Yalın Akalan, “Bizim operasyonumuzdaki arkadaşlar çok iyi iş yapıyorlar. Uçuşları iptal olarak gelen misafirlerle ilk teması onlar yapıyorlar. Seyahatleri iptal olduğu için başta gergin olan bu misafirlerimiz, bize biraz daha yumuşamış geliyorlar. Fakat burada şunu anlamak lazım; bu misafir evden çıktı ve amacı bir yere gitmekti. Bunu gerçekleştiremedi. Belki toplantısı iptal oldu, belki sevdiklerinden uzak kaldı. Bu yolcuları da anlamak gerekiyor. Burada misafirleri minimumda bekletmeyi planlıyoruz. Misafir resepsiyona geldiği zaman ilk karşılamada en hızlı şekilde odalarına rahat edecekleri yere yönlendirmek istiyoruz. Hem misafirlerimizi lobide kısa sürede tutuyoruz hem de sunduğumuz yemek seçenekleri ile onların mutlu olmalarını sağlıyoruz. Ayrıca tüm misafirlerimiz ücretsiz transferler ile civardaki bazı alışveriş merkezlerine gidebiliyorlar" ifadelerini kullandı.