Sağlık Bakanlığı, Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesinde park halindeki ambulanslara teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini, ambulansların kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.
Sağlık Bakanlığı, 27 Temmuz 2015 tarihinde Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesinde park halinde bulunan ambulanslara teröristlerce, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemesinin ardından yazılı açıklamada bulundu. “Açılan ateşte, 2’si 112 acil servis, 1’i hasta nakil aracı olmak üzere toplam 3 ambulansa 13 mermi isabet etmiş ve ambulanslar kullanılamaz hale gelmiştir” denilen açıklamada, “İlçede, 112 acil sağlık hizmetlerinin aksamaması için olaydan hemen sonra hasar gören ambulansların yerine yedek ambulanslar takviye edilmiştir. Bu tür menfur saldırılar, büyük fedakârlıklarla her şartta görev yapan çalışanlarımızı ve sağlık camiamızı hiçbir zaman yıldırmayacaktır.
Vatandaşlarımızın en temel hakkı olan sağlık hizmetlerine erişim hakkını doğrudan hedef alan böylesi saldırılar, en çok bölge insanımıza zarar vermektedir. Her koşulda devam etmesi gereken sağlık hizmetlerine yönelik hain saldırıları gerçekleştirenleri ve yaşananları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerine yer verildi.