Bursa’da sağlık çalışanları, Samsun’da Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesini kınayarak, Atatürk Heykeli’ne siyah çelenk bıraktı.
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Op. Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesine tepkiler devam ediyor. Bursa’da binlerce sağlık çalışanı iş bırakma eylemi yaparak yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Setbaşı Köprüsü üzerine toplanan yüzlerce sağlık çalışanı, ellerindeki siyah balon ve kanlı önlükleriyle sloganlar atarak Atatürk Heykeli önüne kadar yürüdü. "Sağlıkta şiddet sonra ersin" sloganları atan sağlık çalışanlarına yoldan geçen vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Grup, Atatürk Anıtı önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bursa Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Aydın, meslektaşlarının görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınadığını belirtti. Aydın, "Yüreğimiz acı ve öfke dolu. Biliyoruz ki bu münferit bir vaka değil. Acı doluyuz, yılların emeği ile her geçen gün artan ve canımızdan can alan sağlıkta şiddet olaylarını önlemek için pek çok şey yapılabilir. Niyetler, hedefler, planlar bu yönde olsaydı Ersin’imiz, Melike’miz, Kamil’imiz, bugün bembeyaz önlükleriyle hastane koridorlarında halkımızın sağlığı için koşturmaya devam ediyor olacaktı. Uyardık, ’ Artık qeter! ’ dedik sağlıkta gün be gün artan şiddete karşı, ancak duymadılar. Türk Ceza Kanununa ek maddeler teklif ettik, yok saydılar. Açıklamalar, eylemler, toplantılar yaptık, Sağlık Bakanlığı önünü aşındırdık, Meclis Komisyonu’nda sunumlar yaptık, ancak yine dikkate almadılar. Bütün halkımızı, bütün hastalarımızı, hekimlere, sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya, 1 Haziran 2015 Pazartesi günü hastanelere, sağlık kurumlarına muayene olmak için değil, sağlıkçılara destek olmak için gelmeye çağırıyoruz. " diye konuştu.
Grup, açıklamanın ardından ellerindeki siyah balonları gökyüzüne salarak, Atatürk Anıtı önüne ’Yastayız’ yazılı siyah çelenk bıraktı.