Rize’de sağlık çalışanlarının bir bölümü sendikaların çağrısına cevap vererek bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Doktorun kendisini muayene etmemesinden şikayet eden bir kişi intihara kalkıştı.
Rize’de sağlık çalışanlarının bir bölümü sendikaların çağrısına uyarak bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sendikalar Cuma Namazı sonrası Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması düzenledi. Sendikalar adına açıklamayı Türk Sağlık Sen Şubesi Başkanı Rıfat Terzi okudu.
MUAYENE OLAMAYINCA İNTİHARA KALKIŞTI
Bir günlük iş bırakma eyleminin kısmen de olsa gerçekleştirildiği Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Onkoloji Hastanesi’nde gerginlik yaşandı. Doktorun kendisini muayene etmediğini ileri süren M.K. (30) isimli bir hasta ilk önce çatıya çıkarak atlamak istedi ardından jiletle boynunu kesmeye kalkıp intihara kalkıştı. Psikolojik tedavi gördüğü ileri sürülen genç itfaiye ekipleri, polis ve hastane güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. M.K’nin elinden jileti almak bir hayli güç oldu. Sinir krizi geçiren genç itfaiye erlerinin kendisini ikna etmesi ile sakinleştirildi.