Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının aradan bir yıl geçmesine rağmen yıpranma payını alamadığını ifade ederek, “Sağlık Bakanlığı bakan ve bürokratları çalışanlarını görmemek ve duymamakta, çalışanlarını anlamamakta sınıfta kalmış durumda” dedi.
26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında Sağlık-Sen tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısı ile Çanakkale konulu Gözyaşı Geceleri programı düzenlendi. Program öncesinde Sağlık Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan Memiş, Çanakkale’de destan yazan şehitlerimizi saygı ile andıklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının aradan bir yıl geçmesine rağmen yıpranma payını alamadığını ifade eden Başkan Memiş, “Sağlık Bakanlığı bakan ve bürokratları çalışanlarını görmemek ve duymamakta, çalışanlarını anlamamakta sınıfta kalmış durumda. 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde Ankara’da düzenlenen bir programda Sayın Başbakanımız kürsüde nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırıldığını, yıpranma payının nöbet tutanlardan başlamak üzere verilmesi ile alakalı orada talimat verdi. Ancak şunu biliyoruz ki sağlık işi ekip işidir eğer siz bu ekip içerisindeki hizmetlisini, hemşiresini hekimini ayrı saymayarak yıpranma payını sadece nöbet tutanlardan başlamak üzere verirseniz çalışma barışını bozarsınız. Onun için 450 bin sağlık çalışanın tamamına yıpranma payı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
“TABAN AYLIK ZAMMI DEĞERSİZLEŞİTİRİLMEK İSTENİYOR”
Memiş, Sağlık Sen olarak bu yıl en önemli taleplerinin ek ödemelerin emekliye yansıtılması mücadelesi olacağını ifade ederek, “Çünkü sağlık çalışanlarının vermiş olduğu hizmetin karşılığında aldığı ücretleri maalesef emekli olduklarında yarı yarıya almak durumunda kalıyorlar. Yani sağlık çalışanları gelecek endişesi yaşıyor. Onun için ek ödemenin emekliye yansıtılması ile birlikte sağlık çalışanlarının gelecek endişesinden kurtulmasının da hep beraber sağlamış olacağız. Bin 27 TL olan memurun taban aylığını bin 202 lira oldu. Bunun yanında alacağımız emekli ikramiyesi boyutuna bakacak olursak 30 yıl hizmet veren bir hemşire arkadaşımız 43 bin lira emekli ikramiyesi almak zorunda. Bir işçiye baktığımızda ise emekli ikramiyesi 100 bin TL civarında. Taban aylık zammı ile birlikte emekli ikramiyesine ne kadar zam geldi? 5 bin 207 TL’lik bir zam geldi. Yani biz 4 defa taban aylık zammı almış olsak bugün tam aylığımız bin 700 TL’ye çıkacak, emekli ikramiyemizde 43 bin TL’den 64 bin TL’ye çıkacak. Kötümü olacak? Elbette kamu çalışanlarımızın geleceği açsından iyi olacak. Onun için değerli dostlar şuanda taban aylık zammını yetersiz bulmak kaydı ile Memur-Sen’i yıpratmaya çalışan kim? Paralel medyası onun yanında Kamu-Sen, KESK ortak işbirliği ile taban aylık zammını değersizleştirmek ve Memur-Sen’i değersizleştirmek istiyor. Sizden istirhamımız taban aylık zammının iyi anlaşılması, sahada iyi anlatılmasıdır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Zaferin Gözyaşları; Çanakkale tiyatro etkinliği Gözyaşı Geceleri grubu tarafından sahnelendi.