Sağlık-Sen, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında öldürülmesini protesto etti.
Sağlık- Sen, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Op. Dr. Kamil Furtun’un bir hasta yakını tarafından öldürülmesini Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis’i önünde basın açıklaması düzenleyerek kınadı.
Acil servis önünde basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu menfur saldırı şiddetin toplumumuzu ne denli etkisi altına aldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yüreklerimiz dağlayan, sağlık camiasını olarak bizleri derinden yaralayan bu vahşice saldırıyı yapanlar lanetleniyor, en ağır cezayı almaları gerektiğini buradan duyuruyoruz. Sağlık kurumlarımızda hastalarımızın canı nasıl hekimlerimize, sağlık çalışanlarına emanetse, sağlık çalışanlarımın canı da devletimize emanettir. Sağlık çalışanlarımızı mesaisini güven içinde bitirip, evine, ailesine çocuklarına kavuşmasını sağlamak devletin sorumluluğu altındadır” diye konuştu.
Memiş, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bu acı olay bir kez daha ortaya çıkarmıştır ki, güvenlik hastanelerimizin en önemli sorunudur. Güvenlik konusunda her türlü teknolojik ve yapısal imkanlar seferber edilmeli, istihdam stratejileri nitelikli güvenlik ihtiyacı talebine uygun hale getirilmeli, hiçbir sağlık çalışanımızın burnunun dahi kanamasına fırsat vermeyecek önlemler hayata geçirilmelidir”