Samsun’da uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için sağlıkçılar eylem yaptı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nden Beyazıt’a yürüyen sağlık çalışanları, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü binası önüne “Yastayız” yazılı siyah çelenk bıraktı.
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için İstanbul’da görev yapan binlerce sağlık çalışanı, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde bir araya geldi. Fatih Millet Caddesi üzerinde alkışlar ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen sağlıkçılar, önce Beyazıt Meydanı’na ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü binası önüne kadar yürüdü. Grup, burada bir basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklaması yapan Fadime Kavak, “Yastayız. Şiddet bir canımıza daha kıydı. Bugün tüm yurtta isyandayız. 29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamil Furtun uğradığı silahlı saldırı sonucu görevi başında hunharca katledildi. Ersin gibi, Melike gibi ve diğer sağlık emekçileri gibi. Oysa biz uyarmıştık. Artık yeter dedik. Sağlıkta günbegün artan şiddete karşı sesimizi duymadılar. Türk Ceza Kanunu’na ek maddeler önerdik, yok saydılar. Sağlık Bakanlığı’nın önünü aşındırdık. Meclis komisyonunda sunumlar yaptık, dikkate almadılar. Şiddete uğrayan sağlık emekçileri için acil şiddet hattı kurmak zorunda kaldık, önemsemediler. Sağlıkta şiddet olağan bir hal aldı” dedi.
Grup basın açıklamasının ardından çeşitli sloganlar attı. Eylemin sonunda beraberinde getirdikleri, üzerinde “Yastayız” yazılı siyah çelengi İl Sağlık Müdürlüğü’nün kapısına bırakan sağlık çalışanları, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Yürüyüş nedeniyle çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.