Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde, PKK terör örgütünün hain pususunda şehit olan 16 askerin baba evine ateş düştü. Şehit Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere’nin baba ocağı Manisa’nın Salihli ilçesinde ise hüzünlü bekleyiş sürüyor. Evin tek çocuğu olan şehit, tekbir sesleri ile beklenirken, şehidin annesi ve halasının feryatları yürekleri dağladı.
Son bir ay içinde 3’üncü şehidini kalbine gömen Manisa’nın Salihli ilçesinde acılı bekleyiş sürüyor. Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit olan Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere’nin babası Hüseyin, annesi Saniye Yatakdere tek evlatlarının cenazesini yaşlı gözlerle bekliyor. Salihli’nin tek yürek olduğu günde Salihli Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı yetkilileri aileyi ziyaret etti, şehidin evine kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Yürüyüş boyunca ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı tekbir sesleriyle ilçe inledi. Ülkücüler burada şehitler için dua etti.
Şehidin halası Elif Yılmaztürk gözyaşları içinde, “Artık bu son olsun. Hakkari dağları yaktı kuzularımızı” diye feryat etti. Baba Hüseyin Yatakdere’nin ayakta durmakta zorlandığı görülürken, anne Saniye Yatakdere ise oğlunun Ankara’dan nöbet arkadaşlarını görünce yaktığı ağıt yürekleri dağladı. Saniye Yatakdere, “Özgür’ümün Ankara’daki nöbet arkadaşları bunlar komutanım. Onlar da senin gibi karşılamaya gelmiş. Selam verecekler komutanım” diyerek ağladı.