Manisa’nın Salihli ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur ilçeyi adeta göle çevirirken, otogar da sular altında kaldı.
Salihli’de yaklaşık 30 dakika süren şiddetli yağış sonucu bazı ana caddeler ve sokaklar göle döndü. Su birikintileri nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken, Şehitler Mahallesi’ndeki Binbaşı Fevzi Tüzünalp Parkı’nın önü bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Yağan şiddetli yağış sonrasında otogar da sular altında kaldı. Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, hummalı çalışma neticesinde caddelerde biriken suları tahliye etti.
Otogarda 28 yıldır çalıştığını ve 10 yıldır otogarın yönetim kurulu başkanı olduğunu belirten Muzaffer Kale, artık yetkililerin bu duruma bir çare bulması gerektiğini söyledi. Kale, “Biz otogarda yazıhanecilik yapmıyoruz, balık yakalıyoruz. Allah aşkına şu halimize bir bakın. Otogar ile artık Manisa Büyükşehir Belediyesi mi yoksa Salihli Belediyesi mi ilgileniyor buna bir çare bulsunlar. Her sene her yağmurda bu sorunu yaşıyoruz. Bir önceki belediye döneminde belediye yetkilileri gelip bu suyu çekiyordu ancak bugün kimse gelip bununla ilgilenmedi. Salihli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanınca bu sıkıntılar biraz daha arttı. Çünkü her astın bir üstü var. O ona bildireceğim, o başkasına bildirecek derken bizim sorunumuza kimse çare bulmuyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
Otogar esnaflarından Hüseyin Arslan, “Bir önceki belediye başkanı döneminde otogar esnafı olarak otogarın alt yapısının değişmesi gerektiği ile ilgili dilekçe yazmıştık. Yağmur yağınca otogar içerisindeki tuvaletler doluyor ve pislik dışarıya taşıyor. Az bir süre yağmur yağmasına rağmen otogar hemen göl oluyor. İnşallah büyüklerimiz halimizi görür ve bu sorunumuzu giderir” dedi.
Otogar esnaflarından Mehmet İşlek ise, her yıl aynı sıkıntıyı yaşadıklarını, bilet kesmeyi bırakıp ellerinde fırçalarla su temizlediklerini söyledi. İşlek, otogardaki yazıhanelerin içerisine su girdiğini ve yolcuların bagajlarının ıslandığını ifade etti.