1 Nisan 2015 tarihi itibariyle sona eren kış lastiği uygulaması nedeniyle Tekirdağ’da vatandaşlar araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerine akın etti.
Yasa gereği zorunlu hale getirilen kış lastiği dönemi sona erdi. 1 Nisan tarihi itibariyle biten kış lastiği uygulamasının ardından sanayide yoğun mesai başladı. Yaz lastiklerini taktırmak için oto lastikçilere akın eden vatandaşlar, lastikçilerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Tekirdağ Yeni Sanayi’ye giden vatandaşlar lastiklerini değiştirmek için uzun süre bekledi.
Tekirdağ’da oto lastik işleten Hayri Kayın, 1 Nisan’dan itibaren lastik değişimlerinde yoğunluğun arttığını ifade ederek, "Kış lastikleri mevsim itibariyle kışın kullanılması gerekiyor. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü zaman o lastik etkisini gösteriyor. Ama yazın hava sıcaklığı yüksek. 25 ve 30 derece sıcaklık olduğu zaman kış lastiğinin yazın kullanılması sakıncalı. Çünkü arabanın yol tutuşu azalıyor. Yaz lastiğine göre daha çabuk aşınıyor. Arabanın yakıt tüketimini arttırıyor. Bunun için kış lastiklerinin yazın kullanılmaması lazım. 1 Nisan itibariyle bu yasa gereği lastiklerin değiştirilmesi gerekiyor özellikle ticari araçlarda. Bizde elimizden geldiğince değiştirmeye çalışıyoruz. Şu an bize ticari araçlar çok fazla geliyor ama binek araçlar da geliyor. Onların da lastiklerini değiştiriyoruz" dedi.
Kış lastiklerini değiştirmek için oto lastikçiye gelen Yalçın Turgan, yaz lastiklerinin bir yerde muhafaza etmenin zor olduğunu ve aynı zamanda masraflı olduğunu söyledi. Turgan, "1 Nisan itibariyle yaz lastiklerini değiştirme zamanı geldi. Ben de lastiklerimi değiştirmeye geldim. Aracımdan kış lastiklerini çıkarttırıp yaz lastiklerini taktıracağım. Kendi lastiklerim jantıyla beraber. Taktıracağım 4 lastiği saklamak aynı zamanda benim için de zor oluyor. Her sene bunu değiştirmek hem masraf hem zorluk getiriyor. Benim için değiştirmek sıkıntı olmuyor ama tabi masraf oluyor. Bir de o lastikleri saklamak ayrıca bir külfet oluyor insanlara" diye konuştu.