Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen 3’üncü Lale Festivali kapsamında ilçenin farklı park ve bahçelerine yaklaşık 600 bin adet lale dikildi. Festival kapsamında vatndaşlar 5 bin lale dağıtıldı.
Sancaktepe Belediyesi tarafından bahar ayının gelmesiyle birlikte düzenlenen lale festivalinin bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirildi. Lale Festivali kapsamında Sancaktepe Belediyesi Safa Tepesi, Ortadağ Tepesi, Samandıra Göleti, Paşaköy,Kent Park olmak üzeri ilçenin bir çok noktasına yaklaşık 600 bin adet lale dikildi. Yaklaşık olarak 200 bin lale dikimi yapılan Sancaktepe Kent Park alanında Lale Festivali kapsamında şenlikler düzenlendi. Festivalde kurulan standlarda gençleri gençlik merkezine çekmek için çalışmalar yapıldı.
“TÜRKİYE İNSANI BU LALELER GİBİ BİRLİKTE OLSUNLAR”
Lale festivaline katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bu gün lale festivalimizin 3’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi baharın müjdecisi laledir. Her yıl çok farklı renklerde laleyi burada sergilemiştik. Yaklaşık 200 bin lalenin rengarenk çiçeklerle bir bütünlüğünü izliyoruz. Tabi lale İstanbul’un simgesi, simgesel bir önemi var. Özellikle de geçmiş yıllarda tarih kitaplarında çok farklı anlatılır ve laleler her zaman yaşar. Büyükşehir Belediye Başkanımızda laleleri İstanbul’a mal etti. Bizlerde Sancaktepe Belediyesi olarak park ve bahçelere yaklaşık 600 bin civarında lale soğanı dikmiş olduk. Bu meydan parkımızda, festival alanımızda da yaklaşık 200 bin adet çok farklı renklerde lale soğanları mevcut onun için de diyoruz ki insanların neşelendiği ve ufukların açıldığın bahar ayı geldi. Çocuklarımız ve gençlerimiz içinde hareketli zaman geldi. Diyoruz ki Türkiye insanı da aynen bu rengarenk laleler gibi bir olsun, beraber dolaşıp beraber yaşasın ve mutluluğu birlikte paylaşsın istiyoruz” dedi.
“GENÇLERİMİZDE BU LALELER GİBİ İNŞALLAH AYAĞA KALKARLAR”
Festival kapsamında vatandaşlara yaklaşık 5 bin lale dağıtacaklarını söyleyen Erdem, "Yaklaşık 5 bin laleyi komşularımızla buluşturacağız onlar da evlerine hatıra olarak götürecekler. Lale dağıtımının yanı sıra gençlik merkezimizin açmış olduğu stantlar var ve orada boyamalar yapılıyor. Stantlarda ebru sanatı var ve onun simgesi de lale. Fotoğrafçılık standı var gençlerimizi gençlik merkezine davet ederek onların kabiliyetlerine göre onları yönlendirmeyi arzu ediyoruz. Bu gün de burada tabiat güzelliğini onlarla buluşturarak aslında geleceğe yönelik onlara çok önemli mesajlarda veriliyor. Bahar geldi sizlerde lalelerin ayağa kalkışı gibi ayağa kalkın diyor. Bizde gençlerimizin ayağa kalkıp ülkesine milletine hizmet etmesini onlardan bekliyoruz. Gençliğinde uyanışına vesile olsun diyoruz. Baharın gelişi aynı zamanda ülkemiz insanlarının huzur ve barışına vesile olsun” diye konuştu.
Düzenlenen program sonunda Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in katılımlarıyla vatandaşlara yaklaşık 5 bin adet lale dağıtıldı.