Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından Meclis’te verilen soru önergesine cevap verdi.
Mahmut Tanal, emniyet bahçesindeki TIR’larla ilgili bir soru önergesi vermişti.
Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "14.05.2015 günü bazı yerel ve ulusal basın organlarında, CHP İstanbul Milletvekili Sayın Mahmut Tanal’ın soru önergesine atıfta bulunularak soru önergesinde geçen ’6 Mayıs 2015 tarihi akşam saatlerinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde bulunan 3 tane TIR’ın içinde ne bulunmaktadır? Bu TIR’ların ön plakaları ile arka plakaları ne sebepten farklıdır? Bu TIR’lardan birisinin arka plakası 06 VKP 49 iken ön plakası ne sebepten 06 BF 6634’dür? Ön plakası ve arka plakası birbirinden farklı olan bu TIR’ların 7 Mayıs 2015 tarihi saat 06:30 civarında Akçakale Sınır Kapısı istikametine doğru gitmesinin sebepleri nelerdir? Bu TIR’lar Suriye’ye mi gitmektedir? Kimlere ne cins malzemeler götürülmektedir? Bu TIR’lar Milli İstihbarat Teşkilatı’na mı aittir? İçlerinde silah vs. gibi mühimmat mı bulunmaktadır? Bu TIR’ların etrafına kimsenin yaklaştırılmamasının ve sıkı korunmasının sebepleri nelerdir?" sorularına yer verildi."
Emniyetin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "6 Mayıs 2015 günü akşam saatlerinde 3 TIR’ın İl Emniyet Müdürlüğümüz bahçesinden Akçakale Sınır Kapısından Suriye’ye doğru yola çıktığına dair asılsız haberler yer almıştır. Habere konu 3 adet TIR’ın müdüriyet bahçemizde beklediği iddiası gerçeği yansıtmamakta olup bununla birlikte yine haberde geçen 63 BX XXX plaka sayılı araç Emniyet Genel Müdürlüğüne ait, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ve İlimiz Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne kask, kalkan gibi malzeme getiren araç olup; Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne malzeme götürdükten sonra dönüşte ilimize gelerek araç şoförü polis evinde konaklama yapmış ve araç güvenlik açısından İl Emniyet Müdürlüğümüz önüne park etmiştir. Alınan PTS (Plaka Takip Sistemi) kayıtlarında söz konusu aracın Mardin istikametinden ilimize geldiği, konaklamanın ardından da Gaziantep ili istikametine geçtiği, aracın haberlere konu olduğu gibi Akçakale Sınır Kapısı istikametine gitmesinin mümkün olmadığı anlaşılmaktadır. Ayrıca bahse konu çekicinin ön ve arka dorsesinin plakalarının farklı olması Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin esas ve usullerine uygun olarak ayrı ayrı tescil edilmiş olmaları nedeniyle iki ayrı tescil ve trafik belgelerine sahip olmalarının yasal ve doğal sonucudur. Yapılan haberin baştan sona asılsız iddialara dayanması gösteriyor ki, bu asılsız bilgileri ilgili yerlere iletip yanıltarak devletimizi ulusal ve uluslararası boyutta zor duruma düşürme aczi içerisinde olan yapılanmanın beyhude çabalarıdır.”